Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Νεκρός ο Υπουργός Πολέμου του IK στο Χαλέπι!

Τον αποκαλούμενο υπουργό Πολέμου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, καθώς και άλλα στελέχη της οργάνωσης ισχυρίζεται ότι σκότωσε ο συριακός στρατός σε
επιχειρήσεις που διεξήγαγε ανατολικά του Χαλεπίου (βόρεια).
Συριακά κρατικά ΜΜΕ επικαλούμενα συριακή στρατιωτική πηγή αναφέρουν ότι πρόκειται για τον υπουργό Πολέμου, τον Αμπού Μουσάμπ αλ-Μάσρι, ενώ δεν αναφέρουν το πότε και πού σκοτώθηκε.
Ο υπουργός Πολέμου περιλαμβανόταν στα 13 στελέχη του ΙΚ που σκοτώθηκαν σε επιχειρήσεις του συριακού στρατού ανατολικά του Χαλεπίου, μεταξύ των οποίων ήταν άνδρες που ταυτοποιήθηκαν ως Σαουδάραβες και Ιρακινοί.
Πέρυσι σκοτώθηκε ένας προηγούμενος υπουργός Πολέμου του ΙΚ, ο Αμπού Όμαρ αλ-Σισάνι. Το Πεντάγωνο ανέφερε πως ο Σισάνι είναι πιθανό να σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στο Συρία.
Η τζιχαντιστική οργάνωση επιβεβαίωσε τον θάνατό του τον Ιούλιο αλλά ανέφερε πως πέθανε στη μάχη στην ιρακινή πόλη Σίρκατ, νότια της Μοσούλης.
Το ΙΚ αντιμετωπίζει χωριστές επιθέσεις στη βόρεια Συρία από τον υποστηριζόμενο από τη Ρωσία συριακό στρατό, τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις και τους υποστηριζόμενους από την Τουρκία αντάρτες που πολεμούν υπό το λάβαρο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.
veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις