Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Αίγυπτος: Το ISIS προειδοποιεί τους μουσουλμάνους να αποφεύγουν χριστιανικές συγκεντρώσεις

Τον Απρίλιο δύο καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους προκάλεσαν τον θάνατο σε τουλάχιστον 45 ανθρώπους σε εκκλησίες της Αλεξάνδρειας και της Τάντα
Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο κάλεσε τους μουσουλμάνους να αποφεύγουν τις χριστιανικές συγκεντρώσεις καθώς και τις κυβερνητικές, στρατιωτικές και αστυνομικές εγκαταστάσεις υπονοώντας ότι η ένοπλη οργάνωση θα συνεχίσει τις επιθέσεις εναντίον «νόμιμων στόχων», όπως τους αποκαλεί.
Τον Απρίλιο δύο καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους προκάλεσαν τον θάνατο σε τουλάχιστον 45 ανθρώπους σε εκκλησίες της Αλεξάνδρειας και της Τάντα -μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις που σημειώθηκαν στη χώρα τα τελευταία χρόνια.
«Σας προειδοποιούμε να μείνετε μακριά από χριστιανικές συγκεντρώσεις καθώς και από συγκεντρώσεις του στρατού και της αστυνομίας και από περιοχές όπου βρίσκονται πολιτικές κυβερνητικές εγκαταστάσεις», δήλωσε ο ηγέτης αυτός, ο οποίος δεν κατονομάζεται, σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα της οργάνωσης Al Naba.
Ένοπλοι ισλαμιστές εντείνουν τις επιθέσεις τους με στόχο θρησκευτικές μειονότητες -μια πρόκληση για τον πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, ο οποίος έχει δεσμευτεί να τις προστατεύσει από τον εξτρεμισμό.
Το ΙΚ επικεντρώνει τις επιθέσεις του σε στόχους έξω από τη βάση του στο Σινά αυξάνοντας την πίεση στην κυβέρνηση και παρουσιάζοντας επιπλέον προκλήσεις για τις υπηρεσίες ασφαλείας.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις