Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Kaga: Αυτό είναι το νέο αεροπλανοφόρο της Ιαπωνίας!

Το Ιαπωνικό Ναυτικό, για πρώτη φορά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αποκτά σκάφη, της κλάσης της Kaga, που μπορούν να χαρακτηριστούν
αεροπλανοφόρα.
Το Ιαπωνικό Ναυτικό υπήρξε ένα από τα πρωτοπόρα ναυτικά στη ναυπήγηση και χρήση αεροπλανοφόρων μέχρι το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Διεκδίκησε μάλιστα τη ναυτική κυριαρχία στον Ειρηνικό απέναντι στις ΗΠΑ.
Το Ιαπωνικό Ναυτικό έθεσε σε υπηρεσία το δεύτερο ελικοπτεροφόρο της κλάσης Izumo, το JS Kaga.
Το εν λόγω σκάφος καθελκύστηκε τον Αύγουστο του 2015. Έχει μήκος 248 μ. Πλάτος 38 και πλήρες εκτόπισμα 24.000 t.
Διαθέτει τέσσερις αεροστροβίλους που του επιτρέπουν να αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 30 κόμβων.
Έχει πλήρωμα 520 ατόμων.
Τα δύο ελικοπτεροφόρα της κλάσης είναι τα μεγαλύτερα πλοία του Ιαπωνικού ναυτικού από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Αν και χαρακτηρίζονται ως υβριδικά «αντιτορπιλικά» μεταφέροντα ελικόπτερα, στην πραγματικότητα είναι μάλλον μικρά αεροπλανοφόρα.
Το Kaga, όπως και το αδελφό του σκάφος, θα μεταφέρει ελικόπτερα SH-60K Seahawk και AgustaWestland/Kawasaki MCH-101.
Ο μόνιμος οπλισμός του σκάφους αποτελείται από δύο συστήματα πυραύλων επιφανείας-αέρος RAM της Raython και δύο αντιαεροπορικά-αντιπυραυλικά συστήματα Vulcan των 20 χλστ.
Το Kaga φέρει το όνομα του ενδόξου ιαπωνικού αεροπλανοφόρου του B’ Παγκοσμίου Πολέμου που έλαβε μέρος και στη αιφνιδιαστική επίθεση κατά των Αμερικανών στο Περλ Χάρμπορ, το οποίο βυθίστηκε στην αεροναυμαχία του Μίντγουεϊ το 1942.
Το «Kaga»ξεκίνησε να ναυπηγείται ως θωρηκτό αλλά αποφασίστηκε η μετατροπή του σε αεροπλανοφόρο μετά την υπογραφή της ναυτικής Συνθήκης της Ουάσινγκτον.
Τέθηκε σε υπηρεσία το 1929. Είχε εκτόπισμα 38.000 t. μήκος 248 μ. και πλάτος 32,5 μ. Έφερε οπλισμό καταδρομικού (10 πυροβόλα των 7,9 in, 8 των 5 in) και μέγιστη θωράκιση 152 mm.
Μπορούσε να μεταφέρει έως 90 αεροσκάφη. Μπορούσε να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 32 knots.
Πέραν των δύο Izumo, το Ιαπωνικό ναυτικό διαθέτει δύο ανάλογα σκάφη, επίσης χαρακτηριζόμενα ως «αντιτορπιλικά», εκτοπίσματος 18.000 t. της κλάσης Hyuga, τα οποία διαθέτουν 10 ελικόπτερα.
Επίσης το ναυτικό διαθέτει άλλα τρία σκάφη της κλάσης Osumi, εκτοπίσματος 14.000 t. από τα οποία μπορούν να επιχειρήσουν ελικόπτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις