Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

lIVE EIKONA ΤΩΡΑ ΕΠEΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΜΑΤ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΜΟΛΟΤΟΦ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ



Την ώρα που στο σύνταγμα βρισκόταν σε εξέλιξη η μεγάλη συγκέντρωση κατά των μέτρων λιτότητας που επιβάλλει η σημερινή κυβέρνηση,
εμφανίστηκαν και πάλι μικρές ομάδες των «γνωστών, αγνώστων» κουκουλοφόρων, στα άκρα της συγκέντρωσης, που με όπλα φωτοβολίδων και με μολότοφ επιτέθηκαν στα ΜΑΤ, που απάντησαν με τα γνωστά χημικά και δακρυγόνα.


 Στόχος βέβαια είναι η διάλυση της συγκέντρωσης και η επιστροφή των διαδηλωτών στους καναπέδες.
Να σημειωθεί ότι ο Μίκης Θεοδωράκης έχει προτρέψει σε σημερινό του μήνυμα τους Έλληνες σε λαϊκή αντίδραση για να μην περάσουν τα γερμανοκρατούμενα μέτρα. 










Ξεφεύγουν τα πράγματα στο κέντρο της Αθήνας, όπου μετά την ένταση σε Ομόνοια και Κλαυθμώνος, οι κουκουλοφόροι έφτασαν μέχρι το Σύνταγμα όπου σημειώνονται επεισόδια έξω από τη Μεγάλη Βρετανία.
Οπλισμένοι με αυτοσχέδια όπλα για φωτοβολίδες, μολότοφ ακόμα και σφυριά, οι κουκουλοφόροι άρχισαν τις επιθέσεις, αμαυρώνοντας την μέχρι εκείνη τη στιγμή ειρηνική πορεία κατά των νέων μέτρων.
Δείτε εικόνες ντοκουμέντο από το κέντρο της Αθήνας
Ένταση και επεισόδια από ομάδα αντιεξουσιαστών νωρίτερα στην Ομόνοια και στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου έκαναν επιθέσεις σε φούρνο γνωστής αλυσίδας αλλά και σε βαν τηλεοπτικού σταθμού.
Στην Ομόνοια, οι αντιεξουσιαστές προκάλεσαν σοβαρές φθορές.
Δείτε φωτογραφίες από το σημείο
Από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί στην επίθεση που έγινε σε βαν τηλεοπτικού σταθμού, αφού για καλή τους τύχη οι εργαζόμενοι δεν ήταν μέσα στο αυτοκίνητο τη στιγμή της επίθεσης.
Δείτε φωτογραφίες από την επίθεση
Ξεχωριστή πορεία ενάντια στα μέτρα έκαναν όπως πάντα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στη Βουλή. Μεταξύ των συγκεντρωμένων και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ που σε ένα ακόμη καυστικό δρώμενο σχηματίζουν το γαϊτανάκι που μας χορεύουν οι θεσμοί μαζί με τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε.

Λόγω των συγκεντρώσεων ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας είναι κλειστό για τα αυτοκίνητα.
– Ένταση στο κέντρο της Αθήνας από τους… γνωστούς «άγνωστους»
– Μολότοφ, ξύλο και φραγμοί έξω από τη Μεγάλη Βρετανία
– Πυροβολούσαν με αυτοσχέδια όπλα φωτοβολίδων οι κουκουλοφόροι
– Αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες σε γνωστό φούρνο στην Ομόνοια προκαλώντας φθορές
– Στην πλατεία Κλαυθμώνος έσπασαν το βαν τηλεοπτικού σταθμού – Από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματίες
– Δείτε φωτογραφίες και video από τα επεισόδια
Ένταση και επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος με κουκουλοφόρους να πραγματοποιούν επίθεση εναντίον ανδρών των ΜΑΤ…
Οι αντιεξουσιαστές μόλις έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος επιτέθηκαν με ρόπαλα, σφυριά και πέτρες σε διμοιρία των ΜΑΤ κοντά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών.
Με φωτοβολίδες εναντίον των ΜΑΤ
Οι κουκουλοφόροι αφού επιτέθηκαν με πέτρες, σφυριά, ρόπαλα και καδρόνια εναντίον των αστυνομικών στη συνέχεια αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν, αφού τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών. Ωστόσο οι αντιεξουσιαστές δεν απομακρύνθηκαν πολύ και συνέχισαν την επίθεση εναντίον των ΜΑΤ εκτοξεύονταςεναντίον τους φωτοβολίδες με τη χρήση αυτοσχέδιων όπλων.
Νωρίτερα έσπασαν και προσπάθησαν να κάψουν βαν της ΕΡΤ, διέλυσαν την τζαμαρία της Αθηναϊκής Λέσχης, ενώ κατέστρεψαν και τα ακυρωτικά μηχανήματα στον σταθμό μετρό Πανεπιστημίου.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις