Η αλμυρή εκδοχή της μπουγάτσας και εξίσου αγαπημένη γεύση. Αφράτη, µε τυρένια κρέμα που ξεχειλίζει και τραγανά φύλλα, θα γίνει η αγαπημένη μικρών και μεγάλων.
Υλικά:
*1/2 kg φύλλο κρούστας
*1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
*3 κ.σ βούτυρο
*200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
*1 lt γάλα φρέσκο
*2 αυγά
*2 κρόκους αυγών
*πιπέρι
*1 kg φέτα
Εκτέλεση:
Βάζουμε μία κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Με το που λιώσει ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να δέσει. Μόλις καβουρντιστεί ελαφρά το σιμιγδάλι, προσθέτουμε σιγά σιγά και το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα, έως ότου πήξει και έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Προσθέτουμε λίγο πιπέρι και αφαιρούμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά.
Θρυματίζουμε τη φέτα και τη ρίχνουμε και αυτή στο υπόλοιπο μείγμα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τους κρόκους και τα ρίχνουμε και αυτά στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Λαδώνουμε με ένα πινέλο ένα μεσαίο σε μέγεθος ταψί και ξεκινάμε να βάζουμε τα φύλλα ραντίζοντας με λίγο λάδι, κάθε φορά που προσθέτουμε ένα φύλλο και αφήνοντας τις άκρες αυτού λίγο πιο έξω από το ταψί. Όταν βάλουμε 8 με 9 φύλλα βάζουμε τη γέμιση μας και καλύπτουμε με τις περισευούμενες άκρες των φύλλων. Τοποθετούμε και τα υπόλοιπα φύλλα που μας έχουν μείνει από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά, έως ότου η μπουγάτσα μας έχει ροδοκοκκινήσει.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Πατρις - θρησκεία - οικογένεια. Ισότιμη και ασφαλής θέση της γυναίκας στην κοινωνία‼️
-
Βασίλης Ταουξής ποινικοποιείται ο δημοσιος λογος απο 1 μαιου... ποσο αληθεια μπορει να ειναι ενεργός και ποσο να εφαρμοστει;
-
Η ακρίβεια δυστυχώς κατακλύζει τη χώρα μας, καθώς το κύμα της φέρνει τα φτωχότερα νοικοκυριά σε δύσκολες θέσεις.
-
Το Ντουμπάι να έχει «βυθιστεί» στο νερό και η έρημος έξω από την πόλη να έχει μετατραπεί σε… «θάλασσα»!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου