Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Ο πρώην Πρωθυπουργός της Γαλλίας Manuel Waltz χαρακτήρισε τον Ολαντ και τον εκλεγμένο Πρόεδρο της χώρας «απατεώνες»

© REUTERS / Stephane De Sakutin/Pool Ο Φρανσουά Ολάντ και ο Εμμανουήλ Μακρόν. Φωτογραφία αρχείου
ΜΟΣΧΑ, 14 Μαΐου – RIA της News. Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας
Manue’l»Βαλς χαρακτήρισε τον Πρόεδρος Φρανσουά Olland και τον εκλεγμένο  Πρόεδρος της χώρας Εμμανουήλ Macron “απατεώνες”, ωστόσο ευχήθηκε επιτυχίες στον  νέο αρχηγό του κράτους.
«Με την μεγίστη νηφάλια αξιολόγηση χαρακτηρίζω τον Macron και την ομάδα του. Ο Ολάντ  είναι απατεώνας, αλλά έχει όρια . Ο Macron  είναι μεγάλος απατεώνας,  χωρίς  κανόνες  συμπεριφοράς, έτσι, δεν υπάρχουν περιορισμοί», – πρόσθεσε ο πρώην Γάλλος Πρωθυπουργός  Waltz  στην συνέντευξή του στην Εφημερίδα εφημερίδα du Dimanche [1].
Ωστόσο, ο Γάλλος πρώην πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι θέλει ο εκλεγμένος Πρόεδρος να  επιτύχει στην  θέση του αρχηγού του κράτους, γιατί πιστεύει ότι ο Macron είναι ο μόνος υποψήφιος που θα υπερασπιστεί  πραγματικά την ιδέα των μετασχηματισμών στη Γαλλία και  κάτω από την ηγεσία  η χώρα μπορεί να έχει  μια ευκαιρία για αναγέννηση. «Πολύ ειλικρινά θέλω να πετύχει. Η Επιθυμία  για αναγέννηση και αλλαγές μπορεί να επιτευχθούν από τον Macron και όχι από τους Melenchon ή Le Pen, είναι μια ευκαιρία», είπε ο Βαλς
Ο πολιτικός δεν βλέπει  τίποτα κακό στη ομοιότητα συμπεριφοράς του  Macron  και του Ναπολέοντα Βοναπάρτη και πιστεύει ότι ο υπουργός Οικονομικών κέρδισε τη νίκη στην κούρσα για την  προεδρία  δεν οφείλεται σε εκλογικό πρόγραμμα του, και επειδή είναι σε αντίθεση με τον Φρανσουά Ollanda»  είναι πολιτικοποιημένος«. «Αυτό το μείγμα του νεωτερισμού  και της παράδοσης, είναι καλό, δεν έχω τίποτα εναντίον βοναπαρτισμού.
Ξέρω, ότι η κίνηση δεν ήταν σύμφωνη με την Γαλλική παράδοση – ότι ο  Φρανσουά Ολάντ ξέχασε ότι  ανέλαβε στις  πιο δραματικές στιγμές. Ο Ολάντ ξέχασε να ασχοληθεί με την πολιτική, αναγκάζοντας μας να κάνουμε το ίδιο. Ο Macron δεν κέρδισε λόγω της προεκλογικής εκστρατείας, έλαβε τη νίκη, γιατί ασχολήθηκε με την πολιτική», – κατέληξε στο συμπέρασμα ο  Waltz.
Πριν μια Εβδομάδα , στις  7 Μαΐου στη Γαλλία έγινε ο  δεύτερος γύρος των εκλογών προεδρικών εκλογών . Ο πρώτος γύρος  πραγματοποιήθηκε στις 23 Απριλίου, τον αγώνα συνέχισε ο  Macron o  οποίος  συγκέντρωσε 24,01% των ψήφων  και η υποψήφια  από το κόμμα του  «Εθνικού  Μετώπου» Μαρίν Λε Πεν  με το 21,3% των ψήφων. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών με τα δεδόμενα της ψηφοφορίας  στην χώρα , ο Macron κέρδισε με αποτέλεσμα 66,1%, ενώ η Marine Le Pen συγκέντρωσε 33,9% των ψήφων.
References [ βιβλιογραφικές αναφορές] ↑ [ ↑] Journal du Dimanche
   ( http://www.lejdd.fr/politique/valls-hollande-est-mechant-mais-dans-un-cadre-macron-lui-est-mechant-mais-il-na-pas-de-codes-3329282 )
https://ria.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις