Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Τα ρούχα και τα παπούτσια που θα φορέσεις φέτος το καλοκαίρι

Καλοκαίρι δεν σημαίνει μόνο βουτιές στα καταγάλανα νερά ενός νησιού ή μπύρες στην παραλία με την παρέα ή το κορίτσι σου. Σημαίνει επίσης άνετο, cool και στιλάτο ντύσιμο.

Το καλοκαιράκι είναι η μόνη εποχή του χρόνου που μπορείς να ντυθείς με όσα λιγότερα ρούχα μπορείς -με ένα t-shirt, ένα τζην και ένα ζευγάρι παπούτσια- και να κάνεις πολλά κεφάλια να γυρίσουν για να «χαζέψουν» το smart casual στυλ σου.
Αναρωτιέσαι πώς θα καταφέρεις αυτό το τελευταίο; Έχοντας εξοπλίσει τη ντουλάπα σου με τα απολύτως απαραίτητα κομμάτια, όπως είναι τα ακόλουθα.

Το t-shirt μαρινιέρα



Αν μη τι άλλο, είναι το απόλυτο t-shirt για τους θερινούς μήνες. Κι αυτό οφείλεται κυρίως στο σχέδιό του, στις οριζόντιες ή κάθετες γραμμές, που είναι βαμμένες στα χρώματα του λευκού και του navy blue. Η μαρινιέρα έρχεται για να σου υπενθυμίσει ότι οι διακοπές πλησιάζουν.

Το μάο πουκάμισο



Όσοι γνωρίζουν από μόδα, το χαρακτηρίζουν ως το πιο ενδιαφέρον πουκάμισο που θα μπορούσες να έχεις στη γκαρνταρόμπα σου. Και άδικο δεν έχουν. Το πουκάμισο χωρίς γιακά αποτελεί την πιο cool τάση του είδους και ενδείκνυται για τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου.

Το ροζ παστέλ chino



Το ότι το chino είναι από τα πιο δροσερά και στιλάτα παντελόνια όλων το γνωρίζεις. Το ότι το ροζ παστέλ είναι ένα από τα χρώματα που παίζουν δυνατά τα τελευταία χρόνια στις καλοκαιρινές τάσεις μόδας, επίσης.
Εκείνο που δεν γνωρίζεις είναι ότι αν συνδυάσεις και τα δύο έχεις στα χέρια σου ή καλύτερα στα πόδια σου το πιο hype παντελόνι που κυκλοφορεί εκεί έξω.

Τα λευκά sneakers



Είτε πρόκειται για τα κλασικά adidas Stan Smith, είτε για τα λευκά Converse- φλατ ή μποτάκι- είτε οποιοδήποτε άλλο brand, τα λευκά sneakers είναι το πιο στιλάτο αθλητικό παπούτσι. Όπως επίσης και το πιο πασπαρτού υπόδημα. Εκείνο που μπορεί να κάνει αυτομάτως ένα βαρετό look, ενδιαφέρον και στιλάτο.

Το bomber jacket



Είτε είναι φτιαγμένο από σουέντ, μετάξι, βαμβακερό ή νάιλον ύφασμα, το bomber jacket είναι το πιο cool ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό πανωφόρι που μπορείς να ρίξεις στους ώμους σου τις υγρές και δροσερές νύχτες των επόμενων μηνών. Μπορεί να σε συνοδεύσει από τις πιο επίσημες έως τις πιο χαλαρές περιστάσεις.

Η βερμούδα



Η κοντή εκδοχή του αντρικού παντελονιού έχει το καλοκαίρι την τιμητική της. Η βερμούδα/το σορτς δεν επιτρέπει μόνο στο σώμα σου να «αναπνεύσει», αλλά και στη συνολική εικόνα σου να πάρει μερικές ανάσες δροσιάς και coolness.
Το μόνο που πρέπει να γνωρίζεις είναι πώς να τη φορέσεις σωστά, κάνοντας τους σωστούς συνδυασμούς. 

Το hoodie



Το κατεξοχήν ρούχο του περιθωρίου είναι σήμερα το απόλυτο must – have item για κάθε ενημερωμένη αντρική ντουλάπα. Μεγάλοι οίκοι μόδας, αλλά και οικονομικές εταιρείες έχουν μεταμορφώσει τη σεμνή και ταπεινή ζακέτα ή φούτερ με την κουκούλα σε ένα κομμάτι που κλέβει τις εντυπώσεις και ξεχωρίζει για το αλήτικο, άνετο και στιλάτο στυλ του.
Συμβουλή: Προτίμησε ένα hoodie -κοντομάνικο- σε ανοιχτόχρωμες, παστέλ αποχρώσεις -γιατί καλοκαιράκι έρχεται-, το οποίο θα συνδυάσεις με ένα denim παντελόνι και ένα ζευγάρι λευκά sneakers.

Το λινό σακάκι



Το blazer δεν είναι το μοναδικό καλοκαιρινό σακάκι που μπορείς να φορέσεις άφοβα μες στους επόμενους μήνες. Υπάρχει και το σακάκι εκείνο που είναι φτιαγμένο από λινάρι. Το πλεονέκτημά του είναι ότι είναι το ίσως πιο δροσερό ύφασμα. Το μειονέκτημά του είναι ότι τσαλακώνει πανεύκολα, αλλά και ότι αν δεν γνωρίζεις πώς να το φορέσεις μπορεί το αποτέλεσμα να δείχνει παλιομοδίτικο.

Οι εσπαντρίγιες



Το πιο chill out υπόδημα, που μπορείς να φορέσεις το καλοκαίρι, αλλά και το πιο ευαίσθητο, λόγω του βαμβακερού ή από καμβά υφάσματός του και της σόλας από ψάθα.
Συμβουλή: Να επιλέξεις ένα ζευγάρι σε σκούρα απόχρωση, όπως είναι για παράδειγμα το navy blue, ώστε να κάνει αντίθεση το χρώμα με το μπεζ της σόλας.

Τα boat shoes



Δεν χρειάζεται να είσαι skipper σε ιστιοπλοϊκό για να τα φορέσεις. Το μόνο που πρέπει να γνωρίζεις τα boat shoes είναι ότι συνδυάζονται με τα πάντα από τζην μέχρι βερμούδα και casual κοστούμι και ότι είναι τα χαρακτηριστικά casual υψηλής ποιότητας και αντοχής δερμάτινα (και από καστόρι) υποδήματα με τα κορδόνια και τη λευκή και τρακτερωτή, αντιολισθητική σόλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις