Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

O ΠΟΥΤΙΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ... Η Ρωσία φτιάχνει πυρηνικό εργοστάσιο στους Τούρκους – Έτοιμο τον Οκτώβριο

Οι άδειες για το πρώτο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στην Τουρκία, το οποίο θα κατασκευαστεί από την Rosatom στη Νότια Τουρκία, θα είναι έτοιμο τον Οκτώβριο, όπως
ανακοίνωσε η Εταιρεία Ατομικής Ενέργειας της Ρωσίας.Η κατασκευαστική Atomstroyexport, που ανήκει στην Rosatom, έχει ήδη ξεκινήσει τις τεχνικές εργασίες ώστε να προετοιμάσει το έδαφος, με μια τσιμεντένια κάτοψη, στην οποία θα ανεγερθούν τα υπόλοιπα κτίρια του συγκροτήματος. Η Rosatom σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι τα σημαντικότερα των κτιρίων είναι εκείνα που θα φιλοξενήσουν τον αντιδραστήρα.
Οι εργασίες αυτές, αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2017. Οι εργασίες για το ίδιο την λειτουργικότητα του εργοστασίου θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2018, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας, που αναμένεται να εκδώσει την σχετική άδεια.

Κοντά στα 20 δισ. δολάρια το κόστος

Το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας του Ακουγιού, θα περιλαμβάνει 4 αντιδραστήρες VVER τρίτης γενιάς, οι οποίοι μπορούν να παράγουν 1.200 βατ έκαστος. Οι σχετικές συμφωνίες μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, υπογράφηκαν το 2010 και το κόστος τους υπολογίζεται κοντά στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις