Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Κούρδοι Τουρκίας (PKK): Σκοτώσαμε 57 Τούρκους στρατιώτες σε τρεις ημέρες

Απώλειες σοκ για τον τουρκικό στρατό ανακοίνωσαν οι κουρδικές Λαϊκές Αμυντικές Δυνάμεις (HPG), η ένοπλη πτέρυγα του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK),
που διεξάγει εθνικοαπελευθερωτικό ανταρτοπόλεμο στην Τουρκία.
Οι Κούρδοι Γκερίλας (αντάρτες) εξέδωσαν πολεμικό ανακοινωθέν για τις μάχες που έδωσαν τις προηγούμενες ημέρες στο όρος Τεντουρέκ, στην ανατολική Τουρκία, κοντά στα σύνορα με το Ιράν και στο όρος Κάτο, κοντά στην επαρχία Χακάρι στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Οι Κούρδοι καταγγέλλουν τα τουρκικά ΜΜΕ ότι αποκρύπτουν τις πραγματικές απώλειες του τουρκικού στρατού, εξαιτίας των πολλών νεκρών του στις μάχες στα βουνά.
Στις 24 Μαΐου, όπως ισχυρίζονται οι Κούρδοι, αντάρτες κατάφεραν να διεισδύσουν στις θέσεις των Τούρκων κομάντος γύρω από τον λόγο Γεζνάξ, στο όρος Κάτο, στις 19.00 το απόγευμα.
Στην αιφνιδιαστική επίθεση που εξαπέλυσαν κατέστρεψαν τέσσερις θέσεις και δύο τέντες του στρατού και σκότωσαν 12 Τούρκους κομάντος τραυματίζοντας πολλούς άλλους.
Όσοι Τούρκοι στρατιώτες δεν σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν πέταξαν τα όπλα τους και τράπηκαν σε φυγή.
Ο τουρκικός στρατός έφτασε δύο ώρες μετά στο πεδίο της μάχης με ελικόπτερα Σικόρσκι για να περισυλλέξει νεκρούς και τραυματίες.
Σε μάχες στο όρος Τεντουρέκ, μεταξύ 23 και 25 Μαΐου, οι Κούρδοι ισχυρίζονται ότι σκότωσαν 45 Τούρκους στρατιώτες και πήραν λάφυρα μεγάλες ποσότητες εφοδίων που είχαν μαζί τους οι Τούρκοι, όπλα και οπλοπολυβόλα και μια θερμική κάμερα.
Οι Τούρκοι βομβάρδισαν την περιοχή με αεροπλάνα, ελικόπτερα και πυροβολικό. Οι Κούρδοι ισχυρίζονται ότι χτύπησαν και προκάλεσαν ζημιά σε ένα ελικόπτερο Κόμπρα.
Στο κουρδικό πολεμικό ανακοινωθέν δεν αναφέρονται απώλειες ανταρτών.
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις