Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Το PKK απειλεί την Τουρκία

ΝΙΚΟΣ ΣΤΕΛΓΙΑΣ
Το κουρδικό αυτονομιστικό κίνημα ετοιμάζεται να απαντήσει με δικά του αντίποινα στα νέα βήματα και στις νέες επιθέσεις της τουρκικής κυβέρνησης. Εφόσον η Τουρκία
πλέον πραγματοποιεί επιθέσεις κατά των Κούρδων παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και τα διεθνή σύνορα, και η κουρδική πλευρά έχει το δικαίωμα να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο, όπως υπογραμμίζεται στα τελευταία μηνύματα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

Τις τελευταίες ώρες, το Ειδησεογραφικό Πρακτορείο Φιράτ, το οποίο εκφράζει τις θέσεις του κουρδικού κινήματος, αναφέρεται σε μηνύματα της ηγεσίας του ΡΚΚ για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή.
Τα συγκεκριμένη μηνύματα, ύστερα από πολύ καιρό, έχουν απειλητικό τόνο και στρέφονται κατά των συμφερόντων της Τουρκίας, όχι μονάχα εντός της χώρας, αλλά και πέρα από τα σύνορα της.
Συγκεκριμένα, το ΡΚΚ ανακοινώνει την έναρξη μιας νέας περιόδου στις σχέσεις του με το τουρκικό κράτος, αναφερόμενο σε στρατηγικής σημασίας τουρκικούς στόχους στην ευρύτερη περιοχή. Κάποιοι από αυτούς τους στόχους βρίσκονται πέρα από τα σύνορα της Τουρκίας. Το κίνημα προειδοποιεί ότι ενδέχεται σύντομα να λάβουν χώρα επιθέσεις κατά αυτών των στόχων.
Εν τω μεταξύ, στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας συνεχίζεται η ενίσχυση των αμερικανικών δυνάμεων, ενώ  τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η αμερικανική πλευρά στέλνει νέες ενισχύσεις στους Κούρδους και στην παραμεθόρια περιοχή.
Καθημερινή
infognomonpolitics.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις