Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Παρέμβαση Putin για τις διώξεις ομοφυλόφιλων στην Τσετσενία, μετά τη σύσταση της Merkel

Στα τέλη Μαρτίου αποκαλύφθηκε πως οι ομοφυλόφιλοι έχουν μπει στο στόχαστρο των αρχών της Τσετσενίας, η υπερσυντηρητική κοινωνία της οποίας θεωρεί το θέμα «ταμπού»

Ο Vladimir Putin θα συζητήσει με τον Γενικό Εισαγγελέα της Ρωσίας και τον Υπουργό Εσωτερικών, το επίμαχο ζήτημα των διώξεων ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία, όπως έκανε γνωστό σήμερα (5 Μαΐου 2017) ο ίδιος ο Ρώσος Πρόεδρος. 
«Φυσικά και θα συνομιλήσω με τον Γενικό Εισαγγελέα, τον υπουργό Εσωτερικών, ώστε να έχετε την στήριξη τους στο θέμα αυτό, το οποίο θέσατε τώρα και βασίζεται σε γνωστές πληροφορίες ή σε φήμες, μπορώ να πω, για το ότι συμβαίνει στην Τσετσενία με τους ομοφυλόφιλους», είπε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας.
Στα τέλη Μαρτίου 2017, αποκαλύφθηκε πως οι ομοφυλόφιλοι έχουν μπει στο στόχαστρο των αρχών της Τσετσενίας, η υπερσυντηρητική κοινωνία της οποίας θεωρεί το θέμα «ταμπού».
Για πολλές οικογένειες η ομοφυλοφιλία συνιστά «έγκλημα».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αρχές συνέλαβαν περισσότερους από 100 ομοφυλόφιλους και υποκίνησαν συγγενείς τους να τους σκοτώσουν για «να ξεπλύνουν την τιμή» της οικογένειας.
Τσετσένοι ομοφυλόφιλοι που διέφυγαν στη Μόσχα είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ξυλοκοπήθηκαν και ότι κρατήθηκαν σε μια «ανεπίσημη» φυλακή.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel έθεσε ευθέως το θέμα στον κ. Putin, κατά τη συνάντηση που είχαν στις 2 Μαϊου 2017.
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις