Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Η Ρωσία δίνει τους S-400 στην Τουρκία!


Η Ρωσία δίνει τους S-400 στην Τουρκία!


Η Τουρκία συμφώνησε με τη Ρωσία για την προμήθεια των αντιπυραυλικών συστημάτων S-400! Τι ανακοίνωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ

 


Συμφωνία  κατ ‘αρχήν για την προμήθεια από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 ανακοίνωσε ο Τούρκους ΥΠΕΞ, προκαλώντας «παγωμάρα» στην Αθήνα και σε άλλες χώρες.
Σε μια συνέντευξη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιβεβαίωσε την συμφωνία προκαλώντας νέους «πονοκεφάλους» στο ελληνικό αμυντικό δόγμα.
«Έχουμε [ για τα συστήματα αυτά], καταλήξει  σε συμφωνία. Οι διαπραγματεύσεις για τους όρους μεταφοράς τεχνολογίας, της συμπαραγωγής και της τιμής. Θα μπορούσαμε  να αγοράσουμε παρόμοια συστήματα από χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά αυτό δεν θα συμβεί» ,  δήλωσε ο Τσαβούσογλου.
Οι ηγέτες των δύο χωρών  Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρ.Τ.Ερντογάν   συζήτησαν  το θέμα της παροχής Ρωσικών Πυραύλων S-400 στις 3 Μαΐου κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης διμερής συνάντησης στο Σότσι.
Το Ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα έχει εμβέλεια περίπου 600 χιλιομέτρων και δραστικό βεληνεκές  400 χιλιομέτρων με ταχύτητα 17.000χλμ/ώρα, μεγαλύτερη από κάθε υπάρχον μαχητικό αεροσκάφος!
Οι πύραυλοι S-400 είναι ένα τρομερό όπλο στα «χέρια» αυτού που το έχει.  Εντάχθηκε για πρώτη φορά σε υπηρεσία με το Ρωσικό Στρατό το 2010. Κάθε πυροβολαρχία  S-400 διαθέτει  οκτώ εκτοξευτές, το κέντρο ελέγχου, ραντάρ και 14 πυραύλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις