Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Στον δρόμο προς τον τάφο Saur in- στην DPR πριν περάσει ο Zakharchenko έγινε έκρηξη

RIA Novosti. Valery Μέλνικοφ Τα ερείπια στο ύψωμα του μνημείου Saur Grave. Φωτογραφία αρχείου
SHAHTARSK (DPR), 8 Μαΐου-RIA Novosti. Η έκρηξη έλαβε χώρα στο δρόμο προς το μνημόσυνο στο  μνημείο  «Saur-grave » της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DRP)
 λίγο πριν περάσει η   προεδρική  πομπή του  Alexander Zakharchenko. Οι αρχές της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας χαρακτήρισαν  το περιστατικό μια τρομοκρατική επίθεση.
Νωρίτερα  αναφέρθηκαν  περίπου δύο εκρήξεις.
Το περιστατικό έλαβε χώρα στο μονόδρομο για το μνημείο  λίγα λεπτά προτού έπρεπε να  περάσει  μια φάλαγγα με τους δημοσιογράφους. Στον ίδιο δρόμο έπρεπε να κινηθεί η Προεδρική  αυτοκινητοπομπή του Αλέξανδρου  Zakharchenko.
Όπως γράφει το πρακτορείο ειδήσεων του  Ντόνετσκ [1] με αναφορά στην πηγή στις  υπηρεσίες επιβολής του νόμου της αποσχισθείσας Δημοκρατίας, στο δρόμο προς το μνημειακό  συγκρότημα είχαν τοποθετηθεί  δύο νάρκες, μια  από αυτές  εξερράγη. Βρέθηκαν  αργότερα έξι ακόμα εκρηκτικά .
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Το Μέρος αυτό  της διαδρομής είναι αποκλεισμένο. Κοντά στην πόλη της Shakhtersk, κοντά στο οποίο διεξήχθησαν οι εκρήξεις, υπάρχει  ένα επιχειρησιακό αρχηγείο.
Οι εκδηλώσεις στο μνημείο «Saur-Grave» για τον εορτασμό της την 72η επέτειο της νίκης στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο είχαν  προγραμματιστεί για τις 8 Μαΐου.
Ο  Zakharchenko, καθώς και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας  Denis Pushilin, οι επικεφαλής των υπουργείων και των υπηρεσιών και άλλοι  αξιωματούχοι έπρεπε να λάβουν  μέρος στο  επίσημο  μέρος της εκδήλωσης.
Έχει αναφερθεί ότι στην περιοχή του τύμβου και στο «Saur-Grave» ενισχύονται τα   μέτρα ασφαλείας.
Αρκετές δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της αυτοαποκαλούμενης δημοκρατίας έπρεπε να συμμετάσχουν στις  εορταστικές εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο του προγράμματος ήταν η προσευχή για τους άνδρες του Κόκκινου Στρατού και των  αυτονομιστών της DPR  οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στο  ύψωμα 1943  που σκοτώθηκαν σε μάχες με τους Ουκρανούς  Αξιωματικούς ασφαλείας το καλοκαίρι του 2014. Για τους βετεράνους του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου είχε προγραμματιστεί εορταστική συναυλία.
Το μνημειακό συγκρότημα του  «Saur-Grave» στήθηκε μετά το μεγάλο πατριωτικό πόλεμο  στο  ύψωμα , όπου έγιναν σκληρές μάχες. Μετά την κατάληψη του υψώματος από τον  κόκκινο στρατό άρχισε η απελευθέρωση της Donbass από τα γερμανικά στρατεύματα.
Διαβάστε περισσότερα για τη σύγκρουση στην Ουκρανία [2] >>
References [ βιβλιογραφικές αναφορές]  Донецкое агентство новостей
   ( https://dan-news.info/obschestvo/na-avtotrasse-po-puti-na-saur-mogilu-byli-zalozheny-dva-fugasa-istochnik.html )  конфликте на Украине
   ( https://ria.ru/tags/event_Vooruzhennyjj_konflikt_na_vostoke_Ukrainy_2017/ )
https://ria.ru
tokoutsavaki.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις