Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Ποιος είναι ο σοβαρότερος λόγος για να κόψεις το πορνό

Πολλές έρευνες έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί σχετικά με τους άντρες και τις γυναίκες που βλέπουν πορνό και τι επιπτώσεις έχει αυτό τόσο στην ψυχολογία τους όσο και στη γενικότερη ερωτική τους λειτουργία.


Αυτή τη φορά, μια μελέτη - στην οποία πήραν μέρος άντρες και γυναίκες, ηλικίας 20-40 ετών, που είχαν επισκεφτεί ουρολογικές κλινικές τελευταία- που παρουσιάστηκε στο 112ο συνέδριο της Αμερικανικής Ουρολογικής Ένωσης καταλήγει σε ένα νέο και αρκετά σοκαριστικό συμπέρασμα. Σύμφωνα με αυτή λοιπόν υπάρχει μια πολύ στενή συσχέτιση μεταξύ της υπερβολικής χρήσης πορνό και της σεξουαλικής δυσλειτουργίας.
Μάλιστα το 4% των ερωτηθέντων υποστήριξε ότι προτιμά να παρακολουθεί πορνό από το να έχει ερωτική επαφή με κάποιον άλλο άνθρωπο. Ο Dr Matthew Christman τονίζει σχετικά με την έρευνα πως «Τα ποσοστά των οργανικών αιτιών της στυτικής δυσλειτουργίας σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα είναι εξαιρετικά χαμηλά. Επομένως πρέπει να αναζητηθεί αλλού η αύξηση του προβλήματος, που παρατηρείται με την πάροδο του χρόνου. Πιστεύουμε πως το κομμάτι που λείπει από το παζλ είναι το πορνό».
Από την άλλη ο Dr Joseph Alukal, καθηγητής ιατρικής στο New York University υποστηρίζει πως το πορνό δημιουργεί ψεύτικες προσδοκίες. Το να μην μπορεί κάποιος να κάνει αυτά που βλέπει στα βίντεο του προκαλεί άγχος και έτσι δεν μπορεί να αποδώσει ερωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις