Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Tο 67% των Ελλήνων Ισχυρίζεται πως θα Συμμετείχε σε Εξέγερση - Αν Γίνει Σύντομα

Και το 72% θα ήταν ευτυχισμένο αν δεν είχε τηλεόραση, σύμφωνα με μια πανευρωπαϊκή έρευνα.

Πρίν από λίγους μήνες, τον Απρίλιο του 2016, ξεκίνησε μια έρευνα. Απευθυνόταν στην "Generation What", στην λεγόμενη χαμένη γενιά της Ευρώπης. Χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελλάδα έχει να δείξει ορισμένες πρωτιές ανάμεσα στην Ευρωζώνη. Η χώρα μας, φαίνεται πως καταλαμβάνει την πρώτη θέση μεταξύ των χωρών που ερωτήθηκαν εάν θα εξεγείρονταν εναντίον των ανθρώπων που βρίσκονται στην εξουσία. Για την ακρίβεια, το 67% στην ερώτηση «Αν τις επόμενες μέρες ή μήνες, λάμβανε χώρα μια μεγάλη εξέγερση εναντίον της γενιάς που βρίσκεται σήμερα στην εξουσία, θα συμμετείχες ενεργά σ' αυτήν;» απάντησε «Ναι». Ακολουθούν η Ισπανία με 65% και η Ιταλία με 63%.

Τα ερωτήματα ήταν μέρος μια έρευνας με τίτλο "Generation What?" και σκοπός της ήταν να σταχυολογηθεί μέσα από ορισμένες ερωτήσεις το τι άποψη έχουν για την Ευρώπη οι πολίτες της. Κυρίως το εάν οι νέοι άνθρωποι της Ευρώπης είναι ευχαριστημένοι ή δυσαρεστημένοι από την κοινωνικοπολιτική κατάσταση, αλλά και τον χρηματοπιστωτικό τομέα της Γηραιάς Ηπείρου και κατ' επέκταση της χώρας τους. Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 30 χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα, ενώ απάντησαν συνολικά 652.500 άνθρωποι στο τι πιστεύουν, τι ελπίζουν και τι φοβούνται.
Σε κρίσιμα ερωτήματα όπως το Τι είναι τελικά η Ευρώπη το 30% απάντησε πως είναι ένα Σύστημα Κυριαρχίας:
Σχεδόν όλοι απάντησαν πως υπάρχουν πάρα πολλοί φόροι. Το 4% που απάντησε πως όχι, όλα κυλούν φυσιολογικά: 
Στα ίδια ποσοστά κινήθηκαν και όσοι απάντησαν στο ερώτημα Αν Υπάρχουν Μεγάλες Αδικίες
Ένα 5% δεν βλέπει αρκετούς φτωχούς στην Ελλάδα: 
Το 68% διαφώνησε στο αν σε περιόδους ανεργίας, οι θέσεις εργασίας θα έπρεπε να δίνονται μόνο σε πολίτες της χώρας. Υπήρξε ένα ποσοστό 32% που υποστήριξε το σκεπτικό "Δουλειά μόνο για Έλληνες".
Όλο και λιγότεροι εμπιστεύονται την Πολιτική: 
Στην Ερώτηση "Πώς θα σου φαινόταν να ζήσεις στο εξωτερικό", ένα 43% σκέφτεται την πιθανότητα κάποια μέρα να μεταναστεύσει, ενώ το 27% των ερωτηθέντων θα ήθελαν να φύγουν το συντομότερο. 
Όλο και περισσότεροι θα ήταν ευτυχισμένοι χωρίς τηλεόραση. Στην ερώτηση "Θα ήσουν ευτυχισμένος χωρίς τηλεόραση", το 72% απάντησε «Ναι».
Μάλλον επειδή όσοι δεν εμπιστεύονται τα ΜΜΕ αυξάνονται: 
Παραδόξως την ισότητα των δυο φύλων-τουλάχιστον στον εργασιακό τομέα- πάμε καλά: 
Και σε ό,τι αφορά την Οικονομική Κρίση δεν χάνουμε την ελπίδα μας: 
Γιατί σύμφωνα με όσους ψήφισαν, Όταν θέλεις, μπορείς: 

Και φυσικά, σχεδόν κανείς δεν θα ήταν ευτυχισμένος χωρίς μουσική, βιβλία και φίλους:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις