Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Αντιαεροπορικά… για την Αρκτική, από τη Ρωσία (vid.)

Δύο νέες, βελτιστοποιημένες για επιχειρήσεις στην Αρκτική, εκδόσεις των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας Pantsyr S1 (κατασκευής της KBP Instrument Design Bureau) και Tor-M2 (κατασκευής της Almaz-Antey) επί της
σειράς ερπυστριοφόρων φορέων παντοδαπού εδάφους (ATTC: All-Terrain Tracked Carriers) DT-30, αποκάλυψε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Ειδικότερα τα δύο συστήματα παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά σε βίντεο νυκτερινής πρόβας για την παρέλαση της Νίκης (στο 54.20 του συνημμένου βίντεο) και σε φωτογραφία που αποδεσμεύθηκε από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Υπενθυμίζεται ότι το DT-30 είναι αμφίβιο όχημα που έχει δυνατότητα μεταφοράς ωφέλιμου φορτίου βάρους 30 τόνων και το οποίο αποτελείται από δύο τμήματα συνδεόμενα με αρθρωτό σύνδεσμο που διαθέτει μεγάλη ελευθερία κίνησης κατά την κίνηση του οχήματος σε ανώμαλο έδαφος, άμμο, πάγο και χιόνι.
Την ικανότητα του DT-30 να κινείται σε δύσκολα εδάφη, που γενικά είναι αδιάβατα από τα συμβατικής σχεδίασης ερπυστριοφόρα και τροχοφόρα οχήματα, ενισχύουν και οι χαμηλής εδαφικής πίεσης ερπύστριες που διαθέτει.
Το εμπρόσθιο μέρος του οχήματος περιλαμβάνει το διαμέρισμα πληρώματος και το συγκρότημα ισχύος, ενώ το οπίσθιο χρησιμοποιείται για τη μεταφορά του φορτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις