Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Προκαλεί ο Ερντογάν: Νίκη - παράδειγμα για την ανθρωπότητα η άλωση της Κωνσταντινούπολης (vid)

«Θα συνεχίσουμε να προσέχουμε σαν τα μάτια μας τις παρακαταθήκες του Πορθητή» δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας χθες, Κυριακή, για την 564η επέτειο της άλωσης της Πόλης

«Η άλωση της Κωνσταντινούπολης είναι μία νίκη - παράδειγμα για όλη την ανθρωπότητα», είπε στην ομιλία του ο Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμη: «Δίνουμε αγώνα ώστε να υπηρετούμε αυτή την ένδοξη πόλη με την ίδια πίστη, αποφασιστικότητα και θέληση, που άνοιξε πριν από 564 χρόνια τις πόρτες της Κωνσταντινούπολης, αλλά και να προστατεύουμε συνεχώς τις παρακαταθήκες της Άλωσης».
Ο Ερντογάν χαρακτήρισε επίσης την Κωνσταντινούπολη «βιτρίνα» της Τουρκίας λέγοντας πως η πόλη αποτελεί μια μικρή «περίληψη» για τους ανθρώπους και την κοινωνία της Τουρκίας, σημειώνοντας πως κάποιος μπορεί να αποκαλέσει την Τουρκία «Κωνσταντινούπολη» και το αντίστροφο.
«Τώρα είναι γεγονός πως ενώ η Άγκυρα είναι η πρωτεύουσα της Τουρκίας, η Σμύρνη είναι η πρωτεύουσα του Αιγαίου και πόλεις όπως η Αττάλεια και τα Μούγλα είναι τουριστικά αξιοθέατα, η Πόλη είναι η επιτομή της χώρας. Όσο πιο όμορφη είναι αυτή η επιτομή, πιο προσοδοφόρο είναι για την Τουρκία» πρόσθεσε.
Στην ίδια εκδήλωση παρέστη και μίλησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Δείτε το βίντεο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις