Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Πλαστικά Γεωργίου: Δεν πληρώνει, δέρνει και παρακρατά 10 ευρώ από τους εργάτες για την... καθαρίστρια!

Για εργασιακές συνθήκες «ζούγκλας» τις οποίες εφαρμόζει η Διοίκηση της εταιρείας Πλαστικών Γεωργίου Α.Ε. που εδρεύει στα Οινόφυτα Βοιωτίας κάνει λόγο η Ομοσπονδία
Εργατουπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας [ΟΕΧΒΕ].
Η ΟΕΧΒΕ καταγγέλει ότι στην εταιρεία η κατάσταση παραβατικότητας της «ξηλωμένης» Εργατικής Νομοθεσίας ξεπερνάει κάθε λογική.
Δεν καταβάλλονται τα δεδουλευμένα. Δεν υπάρχει ωράριο εργασίας. Δεν  υπάρχουν  υπερωρίες. Δεν υπάρχουν  μέτρα  υγιεινής  και  ασφάλειας. Δεν υπάρχουν μέτρα ατομικής προστασίας. Δεν  υπάρχουν  τουαλέτες. Δεν  υπάρχει  πόσιμο  νερό. Δεν  υπάρχει  ώρα  φαγητού. Υπάρχει  όμως γενική τρομοκρατία. Υπάρχει απόλυση για όσους προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι. Υπάρχει παρακράτηση 10€  από  το μισθό κάθε εργαζόμενου για να πληρώνεται η καθαρίστρια.
Το πιο δραματικό και απαράδεκτο που καταγγέλλει η ΟΕΧΒΕ είναι ότι "υπάρχει ξύλό για όσους δε συμμορφώνονται στις επιλογές του εργοδότη"! 
Η Ομοσπονδία στηρίζει τον απεργιακό αγώνα του σωματείου του κλάδου για να  γκρεμίσει την  «ζούγκλα του κ. Γεωργίου».  Καλεί δε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να καταγγείλει αυτές τις συμπεριφορές, να προχωρήσει άμεσα στους απαραίτητους ελέγχους στη  μαύρηεπιχείρηση Γεωργίου Α.Ε. και να προχωρήσει σε σύγκληση τριμερούς συνάντησης, ώστε να ακυρωθεί η παράνομη απόλυση και να καταδικαστεί ο ξυλοδαρμός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις