Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΒΟΛΕΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ Τ-14 ARMATA (VID)

Κωνσταντίνος Κωστελέτος
Στο πεδίο δοκιμών Σταρατέλ στο Νίζνι Ταγκίλ, η ρωσική κατασκευάστρια εταιρία Uralvagonzavod (UVZ) ξεκίνησε δοκιμαστικές βολές του πυροβόλου των 125 χλστ του νέου άρματος μάχης T-14 Armata.

Υπενθυμίζεται ότι το T-14 Armata εξοπλίζεται με μη επανδρωμένο πύργο, με το σύνολο του πληρώματος να βρίσκεται στο μπροστινό τμήμα του άρματος. Το άρμα είναι εξοπλισμένο με το νέας γενιάς λειόκαννο πυροβόλο 2A82-1M των 125 χλστ. με  αυτόματο σύστημα γέμισης, ενώ υπάρχει η δεδηλωμένη πρόθεση της εταιρείας να εξοπλιστεί στο μέλλον με νέας γενιάς πυροβόλο ( 2A83 ), στο διαμέτρημα των 152 χλστ.
Σίγουρα μέχρι να δούμε το T-14 Armata με το νέο υπερ-διαμέτρημα των 152 χλστ, θα περάσουν αρκετά χρόνια, αφού ακόμα δεν έχει μπεί σε φάση μαζικής παραγωγής. Πράγμα εντελώς φυσιολογικό, αν αναλογιστούμε το πλήθος των τεχνολογικών καινοτομιών που ενσωματώνει, και το αντίκρυσμα που αυτό έχει στο κόστος ανα μονάδα. Σε κάθε περίπτωση, η είσοδος του T-14 Armata στο ρωσικό οπλοστάσιο μαζί με τις αναβαθμισμένες εκδόσεις των T-90, σηματοδοτεί μια νέα περίοδο δραστηριοποίησης για τους δυτικούς κατασκευαστές αρμάτων μάχης και αντι-αρματικών συστημάτων.
Παραθέτουμε και το σχετικό video από τις δοκιμαστικές βολές του  T-14 Armata:
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις