Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Θα «καταπιούν» 1.500 χλμ – Ο Σ.Σοιγκού δημιουργεί τεθωρακισμένες μεραρχίες κρούσης εναντίον του ΝΑΤΟ με βάση το άρμα μάχης…

…. «Αrmata» – Στόχος η «καρδιά» της Ευρώπης

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Είναι αλήθεια ότι η Ρωσία έχει ξεκινήσει τη δημιουργία και την ανάπτυξη των ειδικών ταχυκίνητων τεθωρακισμένων σχηματισμών κρούσης με στόχο να χτυπήσει σε απόσταση 1500 χλμ στην καρδιά της Ευρώπης , σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο , ειδικά μετά τις κυκλωτικές κινήσεις της συμμαχίας σε Βαλτική , Ρουμανία, και Μαύρη Θάλασσα.
Σύμφωνα με το ρωσικό γενικό επιτελείο μετά από εντολή του ΥΠΑΜ Σ.Σοιγκού  δημιουργείται  μια ταχυκίνητη  δύναμη κρούσης με βάση το άρμα μάχης Τ-14 ARMATA και  το ΤΟΜΑ Τ-15 σε συνδυασμό με κινητές συστοιχίες πυραύλων εδάφους –εδάφους (Iskander-M), η οποία θα κινηθεί αιφνιδιαστικά με ταχύτητα κατά των νατοϊκών δυνάμεων στην «καρδιά» της Ευρώπης.
Πρόκειται για μέτρα επικείμενου  παγκόσμιου πολέμου και όχι απλά για μέτρα  ασφαλείας  από την πλευρά του Κρεμλίνου. Ο κίνδυνος εχθροπραξιών μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας προφανώς είναι πολύ πιθανός ακόμη και από «ατύχημα» με τόση συσσώρευση νατοϊκών δυνάμεων στην περιοχή των χωρών της Βαλτικής.
Επίσης έχουμε συνεχή ενίσχυση της αποκαλούμενης δυτικής στρατιωτικής περιφέρειας που είναι το ισοδύναμο 2 στρατιών με περίπου 200.000 άνδρες και η οποία «επιτηρεί» τα χερσαία σύνορα με την Ευρώπη.
Υπενθυμίζουμε ότι το  ρωσικό υπουργείο άμυνας είχε ανακοινώσει την αλλαγή κατεύθυνσης ολόκληρης της  διάταξης των χερσαίων δυνάμεων προς την  νότιο-δυτική κατεύθυνση,   έχοντας μέτωπο προς  Ουκρανία και Υπερδνειστερία.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για τον σκοπό αυτόν συγκέντρωσε μια νέα τεραστίων διαστάσεων στρατιωτική δύναμη νότιο-δυτικά.
Πλέον το Κρεμλίνο μετακινεί τα «πιόνια» στα σημεία τελικού προορισμού από όπου θα διεξαχθούν όλα όσα έχουν προφητευθεί, λεχθεί και οτιδήποτε άλλο.
Αυτό δήλωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός  Valery Gerasimov σύμφωνα με την  εφημερίδα  korrespondent.net .
«Η 150 μηχανοκίνητη μεραρχία και επιπλέον μονάδες αρμάτων μάχης  άλλαξαν  διάταξη, για να επιβλέπουν σαφώς προς την  νότιο-δυτικά κατεύθυνση, ενώ οι διοικητές και το προσωπικό τους θα  συμμετέχουν στις ασκήσεις« Δύση -2017 » εργάζονται για αυτόν τον σκοπό» ,  δήλωσε ο Gerasimov.
Την ίδια στιγμή το  ρωσικό ναυτικό πραγματοποιεί ασκήσεις ταυτόχρονα σε Μαύρη Θάλασσα και Κασπία Θάλασσα με την συμμετοχή επιθετικών και  μεταφορικών ελικοπτέρων αλλά και μαχητικών αεροσκαφών τα οποία υλοποιούν βολές με πραγματικά πυρά.

Το «μήνυμα» όμως της Μόσχας σε ΗΠΑ και ΕΕ αφορά τις κινήσεις που πραγματοποιούνται στην Ρουμανία και Μολδαβία εδώ και πολλούς μήνες και αφορούν την τύχη της Υπερδνειστερίας , την οποία φυλάσσει ο ρωσικός στρατός με ειδική δύναμη.
Οι Ρώσοι γνωρίζουν ότι η περιοχή της Υπερδνειστερίας αποτελεί τον επόμενο στόχο του ΝΑΤΟ μαζί με  την Ουκρανία, για αυτό και «παίρνουν μέτρα» για να αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις της συμμαχίας  .
Οι πρόσφατες ασκήσεις του ΝΑΤΟ σε ρουμανικό έδαφος με την συμμετοχή 25000 στρατιωτών έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό το σκεπτικό ότι πολύ σύντομα θα «ενεργοποιηθεί» και αυτή η κατεύθυνση που αφορά την Υπερδνειστερία.
Επίσης επισημαίνεται ότι  Μόσχα όπως φαίνεται και προσωπικά ο Πούτιν έχουν αποφασίσει εδώ και καιρό  να «παίξουν» σκληρό παιχνίδι με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, θέλοντας να βάλουν «φρένο» στις οποιασδήποτε βλέψεις τους για την περιοχή.
Η Μαύρη θάλασσα είναι η μοναδική διέξοδο της Ρωσίας στην Μεσόγειο και οποιαδήποτε απόπειρα να «κλείσει» θα σημάνει αυτόματα παγκόσμιο πόλεμο. Σε συνδυασμό με το θέμα των Στενών που έρχεται συνεχώς το τελευταίο διάστημα στην επικαιρότητα , όλα τα σενάρια είναι ανοικτά με δεδομένη την κόντρα του αμερικανικού βαθέως κράτους και του Πούτιν.
Την ίδια στιγμή χιλιάδες στρατιώτες του ΝΑΤΟ πραγματοποιούν στρατιωτικές  ασκήσεις στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, σε μία προσπάθεια της συμμαχίας να επιδείξει τις ικανότητες ταχείας επεμβάσεως  απέναντι στη συνεχιζόμενη ρωσική επιθετικότητα.
Πάνω από 4.000 στρατιώτες από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη συμμετέχουν στην ετήσια αεροναυτική άσκηση BALTOPS, που εγκαινιάσθηκε την περασμένη Πέμπτη στο λιμάνι του Στετίν της Πολωνίας.
Στην άσκηση θα συμμετάσχουν ναυτικές, επίγειες και αεροπορικές δυνάμεις με 50 πλοία επιφανείας και υποβρύχια, καθώς και περισσότερα από 50 αεροσκάφη. Η άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 16 Ιουνίου.
Ο εκπρόσωπος της άσκησης, αντιπλοίαρχος Γιάτσεκ Κβιατκόφσκι, είπε ότι ένας από τους στόχους της BALTOPS είναι «ο εντοπισμός και η βύθιση υποβρυχίων, ναρκών, η χρήση αεροπορικών μέσων και η αξιοποίηση αποβατικών μέσων».
Στην άσκηση συμμετέχουν δυνάμεις από Βέλγιο,  Βρετανία,  Γερμανία,  Δανία,  Εσθονία, Σουηδία και άλλες χώρες.
Όλο αυτό το σκηνικό «επιβαρύνεται» συνεχώς  εδώ και ένα χρόνο με ένα τρόπο που δείχνει ότι το ΝΑΤΟ περικυκλώνει την ρωσική ομοσπονδία από παντού.
Τι θα κάνουν οι Ρώσοι ;
Ότι έκαναν και οι Σπαρτιάτες όταν τους περικύκλωσαν οι Αθηναίοι…επίθεση και πόλεμο με το όνομα αυτού «πελοποννησιακός πόλεμος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις