Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

ΠΑΤΡΑ-ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ: 25 οικογένειες από το ίδιο σχολείο ζήτησαν βοήθεια- Πολιτικοί και πολιτευτές που απευθύνθηκαν δε βοήθησε κανένας

Ακούγεται απίστευτο, όμως είναι αλήθεια πέρα ως πέρα. Η Ελλάδα «στενάζει», η Πάτρα «ψυχορραγεί» από την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα εδώ και 7 χρόνια.

Άνθρωποι εξαθλιωμένοι, που ποτέ δεν πίστευαν που θα έφταναν για ένα πιάτο φαγητό και ένα ποτήρι γάλα για τα παιδιά τους. Πολίτες αξιοπρεπείς που βλέπουν πλέον τη ζωή τους με απελπισία και προσπαθούν να βρουν κουράγιο για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.
Η Αχαϊκή πρωτεύουσα πρώτη στη λίστα. Χιλιάδες οικογένειες στις κοινωνικές δομές του Δήμου Πατρέων. Πάνω από 12.000 πολίτες συνολικά, μαζί με τα συσσίτια της Μητρόπολης.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, συμπολίτες ζητούν βοήθεια και από εθελοντικές οργανώσεις, αφού φοβούνται τυχόν δημοσιοποίηση του ονόματός τους, στη μικρή ουσιαστικά κοινωνία της πόλης.
Το πιο τραγικό, χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί, ανέφερε στο Lepanto, ο επικεφαλής μια τέτοιας εθελοντικής οργάνωσης που βοηθά ανήμπορους πολίτες, του «Φωτεινού Αστεριού», Χρ. Σπηλιόπουλος.
Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 25 οικογένειες από το ίδιο Γυμνάσιο, απευθύνθηκαν, μέσω της Διευθύντριας, στο σύλλογο για βοήθεια. Οικογένειες που δεν έχουν ούτε τα προς το ζην, πολύ περισσότερο για τα ανήλικα παιδιά τους ένα ποτήρι γάλα πριν αυτά φύγουν για το σχολείο.
Η περιοχή που βρίσκεται το Γυμνάσιο δεν δημοσιοποιείται για ευνόητους λόγους.
Αξίζει να σημειώσουμε πως το «Φωτεινό Αστέρι» προσπαθεί να παράσχει βοήθεια σε συνολικά 480 οικογένειες της Δυτικής Ελλάδος. Οι 420 από αυτές βρίσκονται στην Πάτρα, 50 στα Σαγεϊκα και 10 στην Αιτωλοακαρνανία.
Όσον αφορά δε τις τοπικές αρχές, πολιτικούς και πολιτευτές, κανείς –πλην της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος- δεν έχει βοηθήσει, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εθελοντικής οργάνωσης. «Όλοι βγάζουν φωτογραφίες προεκλογικά και μετά μας ξεχνούν», σημείωσε χαρακτηριστικά.


http://www.contraseolous.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις