Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Αφγανιστάν: 3 άμαχοι νεκροί από πυρά Αμερικανών στρατιωτών

Τουλάχιστον τρεις Αφγανοί άμαχοι σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί όταν Αμερικανοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον τους, αφού το όχημα στο οποίο επέβαιναν επλήγη από
μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου, δήλωσε αξιωματούχος της ανατολικής επαρχίας Νανγκαρχάρ.
Ένας άνδρας και οι δύο γιοι του σκοτώθηκαν στο σπίτι τους στην Γάνι Κελ, μια περιοχή της Νανγκαρχάρ, που βρίσκεται στα σύνορα με το Πακιστάν, επεσήμανε ο Αταουλάχ Χιγιάνι εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνήτη. «Μετά την έκρηξη της βόμβας, οι αμερικανικές δυνάμεις άρχισαν να πυροβολούν και σκότωσαν έναν άνδρα και δύο παιδιά που βρίσκονταν εκεί κοντά», εξήγησε.
Η αμερικανική διοίκηση στην Καμπούλ ανακοίνωσε ότι ερευνά το περιστατικό. Τα θύματα μεταξύ των αμάχων έχουν φτάσει σε αριθμούς ρεκόρ καθώς οι συγκρούσεις επεκτείνονται σε περισσότερες περιοχές του Αφγανιστάν, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Ο Αφγανός πρόεδρος Άσραφ Γάνι δεν συνηθίζει να επικρίνει τον αμερικανικό στρατό όταν οι άνδρες του εμπλέκονται σε περιστατικά στα οποία σκοτώνονται άμαχοι, αντίθετα με τον προκάτοχό του Χαμίντ Καρζάι. Το Σάββατο τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε όταν ένας Αφγανός στρατιώτης άνοιξε πυρ εναντίον τους στη Νανγκαρχάρ, όπου ειδικές δυνάμεις του αμερικανικού στρατού βοηθούν τις αφγανικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν τους αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους.
Επίσης το Σαββατοκύριακο μια αεροπορική επιδρομή του αμερικανικού στρατού στο νότιο Αφγανιστάν προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 3 Αφγανών αστυνομικών και τον τραυματισμό αρκετών άλλων στη διάρκεια κοινής επιχείρησης των αφγανικών και των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων. Αμερικανικά και αφγανικά στρατεύματα μάχονται κατά των ανταρτών στη Νανγκαρχάρ επί μήνες. Το Ισλαμικό Κράτος έχει δημιουργήσει προπύργιο στην περιοχή, που βρίσκεται στα σύνορα με το Πακιστάν. Ο αμερικανικός στρατός εκτιμά ότι 600 με 800 αντάρτες βρίσκονται στο Αφγανιστάν, κυρίως στη Νανγκαρχάρ, αλλά και στη γειτονική επαρχία Κουνάρ. Οι ΗΠΑ, μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, εξετάζουν αν θα στείλουν περισσότερα στρατεύματα στο Αφγανιστάν.
Σύμφωνα με το Reuters, η Ουάσινγκτον εξετάζει την αποστολή 3.000 με 5.000 στρατευμάτων στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις