Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Το μυστήριο πίσω από το 40χρονο «σήμα WOW» από το διάστημα μπορεί τελικά να λυθεί.

Η πηγή του μυστηριώδους διαστημικού σήματος «Wow!» που έχει μπερδέψει τους αστρονόμους εδώ και δεκαετίες θα μπορούσε τελικά να βρεθεί η λύση του.


Μια νέα μελέτη δείχνει ότι το σήμα θα μπορούσε να προκληθεί από έναν κομήτη γύρω από το εσωτερικό ηλιακό σύστημα.
Ο Ουάου! Σήμα.
Στις 15 Αυγούστου 1977, οι επιστήμονες που εργάζονται στο «The Big Ear Telescope» στο κρατικό πανεπιστήμιο του Οχάιο, κατέγραψαν μια εκπομπή 72 δευτερολέπτων, η οποία προήλθε σχεδόν 200 έτη φωτός μακριά από τη Γη, κοντά στον αστερισμό του Τοξότη, NAAPO. Ο υπολογιστής κατέγραψε την ποικίλη ένταση του ηλεκτρομαγνητικού σήματος καθώς έπληξε τους δέκτες, ο οποίος αναπαρίσταται σε έναν 6ψήφιο κωδικό: ‘6EQUJ5’.
Το μυστήριο πίσω από το 40χρονο «σήμα WOW» από το διάστημα μπορεί τελικά να λυθεί. - Εικόνα0
Το ανεξήγητο σήμα ήταν τόσο μοναδικό και φαινόταν τόσο παρόμοιο με αυτό που οι προηγούμενοι επιστήμονες προέβλεπαν ότι θα έμοιαζε με ένα εξωγήινο μήνυμα, που ο αστρονόμος Τζέρι Ρ Εχμάν διέσχισε τον κώδικα 6EQUJ5 και έγραψε το «WOW» δίπλα του.
Οι ερευνητές εξέτασαν ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων σχετικά με την προέλευση του ήχου, συμπεριλαμβανομένων δορυφορικών εκπομπών, σημάτων αεροσκαφών, διαστημικών υπολειμμάτων που αντικατοπτρίζουν ραδιοφωνικές μεταδόσεις εδάφους και επίγεια τηλεοπτικά και ραδιοσήματα.
Ωστόσο, καμία από αυτές τις θεωρίες δεν ταιριάζει και σήμερα το σήμα δεν ακούγεται ποτέ ξανά και η πηγή του παραμένει άγνωστη.Νέα μελέτη
Ο αστρονόμος Antonio Paris έχει μελετήσει το Wow! Σήμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το 2016, κυκλοφόρησε ένα χαρτί που υποδηλώνει ότι το σήμα θα μπορούσε να προκληθεί από έναν κομήτη που περιστρέφεται γύρω από το εσωτερικό ηλιακό σύστημα.
Συγκεκριμένα, το χαρτί του 2016 εντόπισε δύο κομήτες, 266P / Christensen και P / 2008 Y2 (Gibbs), που ήταν και οι δύο στην περιοχή όπου ήρθε το Wow! Εντοπίστηκε σήμα. Και οι δύο κομήτες έχουν μεγάλα σύννεφα υδρογόνου που τα περιβάλλουν και τα οποία θα μπορούσαν να παράγουν το σήμα που εντοπίστηκε το 1977. Το Παρίσι πέρασε περίπου τέσσερις μήνες στα τέλη του 2016 και στις αρχές του 2017 με ένα τηλεσκόπιο που έδειξε στον κομήτη 266P και βρήκε ισχυρά σήματα του ίδιου τύπου Ουάου! σήμα. Ακούστε τον ήχο του υδρογόνου:

Λοιπόν, για μένα δεν είναι ο ίδιος ήχος και το μυστήριο συνεχίζεται!
Το 2014, ένα νέο σήμα WOW ανακαλύφθηκε στο διάστημα.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : corfiatiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις