Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΒΟΜΒΑ / Έρευνα της δικαιοσύνης για τα «σαπάκια» του Καμμένου που στοίχισαν 500 εκατ. δολάρια

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ «ΑΡΧΑΙΩΝ» ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ Ρ-3Β ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΤΟ 2015

Κλήθηκαν μάρτυρες για την υπόθεση της αγοράς των πέντε «αρχαίων» αεροσκαφών P-3B που αγόρασε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την περίοδο της «περήφανης διαπραγμάτευσης». Η υπόθεση αναμένεται να προκαλέσει τεράστιες αναταράξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
Μία δικογραφία φωτιά που μπορεί να προκαλέσει σεισμικές δονήσεις στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει στο συρτάρι της η νέα Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς κυρία Ελένη Τουλουπάκη, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Νewsbomb.gr.
Πρόκειται για τη δικογραφία με αριθμό πρωτοκόλλου Ε.Δ. 2015/218, που αφορά το εξοπλιστικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια πέντε αεροσκαφών P-3B ηλικίας 35 ετών και τα οποία χαρακτηρίστηκαν από τον Τύπο ως «σαπάκια».
Με υπογραφές Τσίπρα – Καμμένου και υπό την ηγεσία του δεύτερου στο, αρμόδιο, υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Μάρτιο του 2015 δόθηκε με απευθείας ανάθεση και διακρατική συμφωνία στις ΗΠΑ, στην εταιρεία Lockheed Martin, το πρώτο μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα έπειτα από σχεδόν μία δεκαετία.
Ήταν η περίοδος της «περήφανης διαπραγμάτευσης» του Γιάνη Βαρουφάκη, που τελικά στοίχισε στην Ελλάδα το τρίτο και πιο βαρύ μνημόνιο.
Την ώρα λοιπόν που άρχισαν να ξεσκεπάζονται οι καθ΄ ομολογίαν «αυταπάτες» και να σχεδιάζονται τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, η κυβέρνηση του «Πρώτη Φοράς Αριστερά», έχοντας εκ δεξιών της τον Πάνο Καμμένουπέγραφε ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα μαμούθκαταβάλλοντας μάλιστα άμεσα δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, για τον εκσυγχρονισμό πέντε παλαιών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3B.
AIR P 3B Orion Greece
Ο Τύπος της εποχής ασχολήθηκε εκτενώς με το θέμα, που προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση και στα έδρανα της Βουλής. Προσέλκυσε όμως και το εύλογο ενδιαφέρον της τότε Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς κυρίας Ελένης Ράικου, η οποία έδωσε αμέσως εντολή να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα.Σχηματίστηκε η δικογραφία Ε.Δ. (Εισαγγελέας Διαφθοράς) 2015/218, δηλαδή η υπόθεση 218 του έτους 2015, ενώ κλήθηκαν υπό άκρα μυστικότητα και κατέθεσαν οι πρώτοι μάρτυρες, οι οποίοι έχουν σχέση με τον τομέα των εξοπλιστικών.

Tα ερωτήματα

Οι Εισαγγελείς καλούνται να βρουν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, τα οποία πάντως δεν έχουν να κάνουν με το αν επιχειρησιακά ήταν η σωστή επιλογή. Ερευνούν όμως αν η σύμβαση ήταν επιβαρυντική ή όχι για το Δημόσιο, αν θα μπορούσε να εξασφαλιστεί το ίδιο αποτέλεσμα με μικρότερη δαπάνη, αν με τα ίδια χρήματα θα μπορούσαν να αγοραστούν και να εκσυγχρονιστούν περισσότερα αεροσκάφη, αλλά και ποιο είναι το τελικό ποσό της συμφωνίας.
Προκαλεί εντύπωση πάντως ότι περίπου δύο χρόνια μετά τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις και την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας, η υπόθεση φαίνεται να βρίσκεται στο σκοτάδι. Ο λαλίστατος υπουργός Εθνικής Άμυνας που καταγγέλλει «τα κόμματα που κυβέρνησαν 40 χρόνια και κατέστρεψαν τον τόπο», τους υπουργούς που «έφαγαν» από τα εξοπλιστικά προγράμματα, δεν έχει βγάλει «κιχ» για μία υπόθεση που αφορά τον ίδιο και που δημιουργεί… σύννεφα πάνω από τη θητεία του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις