Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Υστερία Τουρκίας με την αμερικανική βοήθεια στους Κούρδους! Σχεδόν 500 οχήματα έχουν στείλει

Ο Ερντογάν απειλεί με νέα στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία,απειλώντας ευθέως τους Κούρδους. Η νέα κρίση υστερίας οφείλεται στην αμερικανική στρατιωτική βοήθεια που αυξάνεται διαρκώς.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu  οι ΗΠΑ έχουν στείλει συνολικά 468 στρατιωτικά οχήματα διαφόρων τύπων  στις μονάδες του YPG.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ΗΠΑ έχουν στείλει  120 οχήματα στο YPG στις 21 Ιουνίου και στις 26 Ιουνίου και συνολικά από τις 15 Μαΐου 468 .
Την Τετάρτη, οι τουρκικές ένοπλες βομβάρδισαν στόχους του YPG.
Την ίδια ημέρα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να αναλάβει μια νέα στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, παρόμοια με την επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο.
Μιλώντας στην ρωσική εφημερίδα Izvestia, ο Ερντογάν δήλωσε ότι τα σύνορα της Τουρκίας απειλούνται από τη συριακή κουρδική πολιτοφυλακή και ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την εγκαθίδρυση κανενός κουρδικού κράτους στη Συρία.
Ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός κ. Veysi Kaynak δήλωσε επίσης την Τετάρτη ότι η περιοχή Afrin της Συρίας θα πρέπει να απαλλαγεί από “τρομοκράτες”, λέγοντας ότι είναι απαραίτητο για την ασφάλεια των Azaz, Mare, Al Bab και Idlib.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.