Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Έρχονται τα μαχητικά 6ης γενιάς! Τα πρώτα σχέδια από την Lockheed Martin

Την ώρα που το F-35 μόλις έχει μπει στην “βιτρίνα” προς πώληση -κι εμείς το κοιτάμε- οι αμερικανοί σχεδιάζουν ήδη το αεροσκάφος της επόμενης γενιάς! Θα ΄ναι περίπου
σαν τα αεροσκάφη της φωτογραφίας που έδωσε στη δημοσιότητα η Lockheed Martin η οποία έχει ξεκινήσει να σχεδιάζει την “επόμενη μέρα” των μαχητικών 6ης γενιάς.
Ο Rob Weiss, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Lockheed Martin στην ανάπτυξη νέων προγραμμάτων έδωσε μια γεύση για την επόμενη γενιά αεροσκαφών στο φόρουμ AIAA Aviation 2017. Το αεροσκάφος θα είναι δικινητήριο. Ο R.Weiss έκανε λόγο για την εξέλιξη της τεχνολογίας και της καινοτομίας από την οποία θα προκύψουν νέες δυνατότητες για την αμερικανική αεροπορία.
Τον Ιανουάριο του 2017, η Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε μια ανάλυση των εναλλακτικών λύσεων για τις νέες απαιτήσεις του αεροσκάφους που περιγράφεται ως το επόμενο βήμα μετά από το F-22. O Τραμπ αποδέσμευσε 295 εκατομμύρια δολάρια και ο στόχος είναι η αμερικανική αεροπορία να έχει αποκτήσει αυξημένες ικανότητες υπεροχής από το 2030 και μετά.
Οι εταιρείες General Electric και Pratt and Whitney ήδη ανταγωνίζονται στην σχεδίαση κινητήρων για τα μαχητικά 6ης γενιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις