Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Ξεπουλάνε το 66% του μονοπωλίου και κερδοφόρου διαχειριστή Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ)!


Ξεπουλάνε το 66% του μονοπωλίου και κερδοφόρου διαχειριστή Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ)!

Πηγή: iskra


Πριν 5 μήνες, ο υπέρ υπουργός… Γιώργος Σταθάκης εγγυόταν για τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΣΦΑ!

 Πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, αναφορικά με την απόκτηση συμμετοχής στο 66% του μετοχικού κεφαλαίου του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), εξέδωσε το ΤΑΙΠΕΔ.


Ειδικότερα, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (το «ΤΑΙΠΕΔ»), καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για να συμμετάσχουν σε Διεθνή Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό για την απόκτηση συμμετοχής του 66% του μετοχικού κεφαλαίου του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αεριού Α.Ε. («ΔΕΣΦΑ»). Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί σε δύο φάσεις, αυτή της προεπιλογής και της υποβολής δεσμευτικών προσφορών. Η προθεσμία για την καταρχήν εκδήλωση ενδιαφέροντος λήγει στις 24 Ιουλίου, ενώ Χρηματοοικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι είναι οι Alantra Greece Corporate Advisors, Alpha Bank, ΑΛΦΑ-0,93% η δικηγορική εταιρεία Κουταλίδη και η Clifford Chance LLP.
Ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α.Ε. (ΔΕΣΦΑ) ιδρύθηκε το 2007 ως 100% θυγατρική της ΔΕΠΑ Α.Ε., στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς φυσικού αερίου.
Ο ΔΕΣΦΑ έχει στην κυριότητά του, λειτουργεί, συντηρεί, διαχειρίζεται, εκμεταλλεύεται και αναπτύσσει το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) και τον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ), που βρίσκεται στη νήσο Ρεβυθούσα.
Σε συνέχεια της από 1ης Μαρτίου 2017 απόφασης του ΚΥΣΟΙΠ, το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό για το ΔΕΣΦΑ, τερματίζοντας τον προηγούμενο.
Ο νέος διαγωνισμός θα αφορά και πάλι στην πώληση του 66% των μετοχών (31% ΤΑΙΠΕΔ και 35% ΕΛΠΕ). Κατά την ίδια απόφαση του ΚΥΣΟΙΠ, το υπόλοιπο 34% των μετοχών θα επιστραφεί στο Ελληνικό Δημόσιο.
Για την υλοποίηση των παραπάνω, το ΤΑΙΠΕΔ όρισε ως Χρηματοοικονομικούς και Νομικούς Συμβούλους για την υλοποίηση της νέας διαγωνιστικής διαδικασίας, τις εταιρείες: Alantra Greece Corporate Advisors S.A., Alpha Bank A.E., την Δικηγορική Εταιρεία Κουταλίδη και την Clifford Chance LLP.
Τι έλεγε ο Σταθάκης τον Γενάρη του 2017;;;
Βρε πως αλλάζουν οι καιροί…!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις