Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Έτσι θα επέλθει η διάσπαση των ΗΠΑ (BINTEO)

Του Άρη Δημόπουλου

Μπορεί ο ντόρος από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ να έχει καταλαγιάσει, ωστόσο ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το «παιχνίδι εξουσίας» ανάμεσα στο βαθύ κράτος των ΗΠΑ και την Παλαιά Τάξη, που με μπροστάρη τον Ντόναλντ Τραμπ, επιχειρεί το
ακατόρθωτο.
Να μετατρέψει εξ ολοκλήρου δηλαδή τις ΗΠΑ από μία χώρα φερέφωνο της Νέας Τάξης, σε ένα κράτος με ισχυρή εθνική πολιτική, που θα απορρίπτει διεθνείς συμφωνίες (π.χ. Συμφωνία του Παρισιού).
Αυτό που πάει ωστόσο να γίνει στις ΗΠΑ, αποτελεί το χειρότερο ίσως σενάριο, οδηγώντας όχι μόνο την μεγάλη αυτή υπερδύναμη, αλλά και ολόκληρη τον πλανήτη σε αχαρτογράφητα νερά.
Πολλάκις σας έχουμε ενημερώσει για τις καταστάσεις εμφυλίου πολέμου στις ΗΠΑ, πράγμα που όπως θα διαπιστώσετε και στο παρακάτω βίντεο, μόνο κινδυνολογίες δεν αποτελούν.
Αντιθέτως είναι η απτή πραγματικότητα.
Η αρχή έχει γίνει με την Καλιφόρνια, μία Πολιτεία – καταφύγιο των εκπροσώπων του βαθέος κράτος στις ΗΠΑ, αλλά και εκφραστών της Νέας Τάξης. Μελετούν ακόμη και σχέδια διάσπασης από τις υπόλοιπες Ηνωμένες Πολιτείες, στην περίπτωση που δεν φύγει ο Τραμπ ή έστω δεν γίνει πιο ελαστικός.
Η Καλιφόρνια αποφάσισε να μπλοκάρει τα ταξίδια στην Αλαμπάμα, στην Νότια Ντακότα και στο Τέξας αφότου οι παραπάνω Πολιτείες κάνανε το…λάθος και πέρασαν νόμους που θα μπορούσαν να εμποδίσουν τα ζευγάρια του ίδιου φύλου από την υιοθεσία παιδιών.
«Αυτοί οι νόμοι που εισάγουν διακρίσεις στο Τέξας, στη Βόρεια Καρολίνα, στη Νότια Ντακότα και σε άλλα κράτη είναι εντελώς εκτός βήματος από τις αξίες που κάνουν την Καλιφόρνια τη ζωντανή οικονομική δύναμη που είναι«, δήλωσε ο Rick Zbur, Εκτελεστικός Διευθυντής Ισότητας Καλιφόρνιας  στο CNN.
Ήδη οι πρώτες φωνές που ζητούν τη διάσπαση της Καλιφόρνια από τις Ηνωμένες Πολιτείες πληθαίνουν, παρά το ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν συγκεντρωθεί αρκετές υπογραφές για την διεξαγωγή του απαραίτητου δημοψηφίσματος. 
Ωστόσο η Νέα Τάξη δεν μοιάζει να είναι διατεθειμένη να αφήσει τις ΗΠΑ στο έλεος του Ντόναλντ Τραμπ και του επιτελείου, η αντίδραση του οποίου είναι ακόμη άγνωστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις