Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Εκκενώνουν το Ελληνικό από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησε η επιχείρηση της αστυνομίας για τα περίπου 400-500 άτομα που παρέμεναν στο χώροΠραγματοποιείται από νωρίς το πρωί της
Παρασκευής η ολοκλήρωση της επιχείρησης εκκένωσης των εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικού, που είχαν μετατραπεί σε κέντρο προσφύγων και μεταναστών.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο, ενώ νωρίτερα δημιουργήθηκε μικρή ένταση, όταν δεν επιτράπηκε στους δημοσιογράφους να μπουν στο χώρο. Έντονη κινητικότητα υπήρξε από τα ξημερώματα, ενώ οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ έφτασαν εκεί λίγο μετά τις 6 το πρωί.
Ήδη στις 07:00 είχε βγει από το χώρο και επιβιβαστεί στα λεωφορεία για τη Θήβα η πρώτη ομάδα μεταναστών και η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, η υλοποίηση του σχεδιασμού ξεκίνησε εδώ και δέκα μέρες, ενώ ο κόσμος απομακρύνεται εθελουσία. Οι οικογένειες, που είναι περίπου 500 άτομα, θα μεταφερθούν στη νέα δομή της Θήβας, ενώ οι άντρες που είναι περίπου 100, θα μοιραστούν στις δομές της Θήβας, του Δερβενίου και των Οινοφύτων.
Η εκκένωση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και η μετεγκατάσταση των μεταναστών στις δομές της Θήβας ξεκίνησε στις 23 Μαΐου, όταν κλιμάκια των συναρμόδιων υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη μετέβησαν στην παλιά αίθουσα αφίξεων του πρώην αεροδρομίου όπου και ενημέρωσαν τις ΜΚΟ και τους περίπου 700 μετανάστες που φιλοξενούνταν για την εκκένωση του χώρου.
Εκκενώνουν το Ελληνικό από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες - Εικόνα 0
Εκκενώνουν το Ελληνικό από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες - Εικόνα 1
Εκκενώνουν το Ελληνικό από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες - Εικόνα 2
Εκκενώνουν το Ελληνικό από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες - Εικόνα 3
Εκκενώνουν το Ελληνικό από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες - Εικόνα 4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις