Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ! Η “κατηφόρα” των αμυντικών δαπανών σε αριθμούς

Η κατηφόρα που έχουν πάρει οι αμυντικές δαπάνες στην Ελλάδα από το 2009 και μετά απεικονίζεται στον πίνακα που δημοσιεύει το militarybudget.org επικαλούμενο επίσημα
στοιχεία από το SIPRI. Παρόλα αυτά η Ελλάδα παραμένει από τις ελάχιστες χώρες που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ. Η Γερμανία για παράδειγμα δεν συμπεριλαμβάνεται σ΄ αυτό το γκρουπ χωρών.
Δείτε τον πίνακα:
Η κατρακύλα των αμυντικών δαπανών είναι ανησυχητική. Το πραγματικό πρόβλημα της χώρας δεν ήταν ότι δαπανούσε πολλά χρήματα για εξοπλισμούς -κάποια εποχή αυτό ίσχυε- αλλά ότι σπατάλησε τα χρήματα των φορολογουμένων αγοράζοντας όπλα που είτε δεν χρειάζονταν ,είτε αποκτήθηκαν χωρίς καμία απολύτως πρόβλεψη για το πως θα συντηρηθούν! Τα αποτελέσματα τα ζούμε σήμερα. Πανάκριβα οπλικά συστήματα παραμένουν επιχειρησιακά αναξιοποίητα, γιατί κάποιοι μας πουλούαν πολλά χρόνια το παραμύθι ότι δήθεν…εξόπλιζαν τη χώρα! Αρκετοί απ΄ αυτούς έβγαιναν μετά από τις αγορές και έκαναν …κήρυγμα για την ανάγκη περικοπών στις αμυντικές δαπάνες για να περισσέψουν χρήματα για…το βούτυρο των πολιτών. Γι’  αυτό είναι άκρως εκνευριστικές κάποιες δημόσιες παρεμβάσεις ορισμένων εκπροσώπων εκείνης της εποχής, είτε στη Βουλή , είτε μέσω των ΜΜΕ. Παρεμβάσεις με τις οποίες εξακολουθούν να κάνουν κήρυγμα για…το χρέος και πως πρέπει να αντιμετωπιστεί!
Βούτυρο τελικά υπήρξε…Μόνο που το κράτησαν οι ίδιοι και το χρησιμοποίησαν εναντίον των φορολογουμένων, όπως ο Μάρλον Μπράντο στην θρυλική ταινία “Το τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι”.
Τι ξοδεεύουν άλλες χώρες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις