Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Λεβέντης: Να παραιτηθεί ο Τσίπρας – Υποσχέθηκε μείωση χρέους χωρίς να έχει καμία εγγύηση

«Νοικοκύρεμα σε όλα», πρότεινε μέσω συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ως λύση για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα.


«Σε όλα να κάνουμε νοικοκύρεμα. Σε όλα έχουμε κάνει υπερβολές», τόνισε ο Β. Λεβέντης και σημείωσε -μεταξύ άλλων- πως «θα πρέπει να γίνει μία ευρύτατη και σε βάθος δεκαετίας αξιολόγηση στο Δημόσιο, στους Δήμους και τις ΔΕΚΟ. Να σταματήσει το νεκρό φορτίο των εξόδων» και πως «τα επαγγέλματα πρέπει να ανοίξουν».

Ερωτηθείς εάν αξιολόγηση στο Δημόσιο σημαίνει απολύσεις ή κινητικότητα, απάντησε: «Αξιολόγηση και μεταφορά στον ιδιωτικό τομέα. Όσοι αποδειχθεί ότι επί χρόνια ήταν αργόμισθοι ή ότι τώρα δεν καλύπτουν ανάγκες [...] όσοι ενεργούν έτσι -και μπορούμε να το βρούμε αυτό με ένορκες καταθέσεις- να μεταφερθούν σε υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα που θα δημιουργηθούν παραλλήλως».

Ο ίδιος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" κάλεσε, επίσης, τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί καθώς, όπως είπε, «για να πείσει τους βουλευτές να ψηφίσουν τα μέτρα τους υποσχέθηκε μείωση του χρέους χωρίς να έχει καμία εγγύηση».

Παράλληλα, ο αρχηγός της ΕΚ άσκησε κριτική στο ΠΑΣΟΚ αλλά και τη Νέα Δημοκρατία, η οποία, όπως είπε, «κυβέρναγε επί χρόνια με κλεψιές, με ρουσφέτια και απατεωνιές», ενώ ερωτηθείς για το πώς ο ίδιος θα μπορούσε να συνυπάρξει με τα υπόλοιπα κόμματα στο πλαίσιο μιας οικουμενικής κυβέρνησης, δεδομένης της κριτικής που τους ασκεί, είπε: «Αφού ο ελληνικός λαός ψήφισε ξανά Τσίπρα, Μητσοτάκη και όλους αυτούς, τι να κάνουμε... Στη Δημοκρατία κάνουμε πέτρα την καρδιά μας προκειμένου να βοηθήσουμε τη χώρα μας».

Σε ό,τι αφορά τις βουλευτικές εκλογές στη Μεγάλη Βρετανία, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε: «Εγώ θεωρούσα πάντα τρέλα το Brexit και γενικώς την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρώπη και θεωρώ τη χθεσινή εκλογή μια επιστροφή στη σωφροσύνη. Θεωρώ πως είναι το πρώτο βήμα για να ματαιωθεί η έξοδος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις