Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ

Δημήτρης Μανακανάτας
Η οργάνωση «Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν» (ΤΑΚ), σύμφωνα με το δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου FIRAT, κοινοποίησε τις προθέσεις της
όσον αφορά τη δράση της κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, και ειδικότερα περί μετατροπής των πόλεων και των Μητροπολιτικών Δήμων, σε όλη την τουρκική επικράτεια, σε πεδίο μάχης.
Στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται πως ο κουρδικός λαός, ο οποίος έχει αντισταθεί σε κάθε ιστορική περίοδο απέναντι στις ανελέητες επιθέσεις του τουρκικού κράτους και έχει επιδείξει την απαιτούμενη αντίσταση, θα συνεχίσει να αντιστέκεται με επιμονή. Στη συνέχεια υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά ότι: «Προειδοποιούμε όσους θεωρούν πως η Τουρκία είναι μια ασφαλής χώρα για επενδύσεις και τουρισμό , πως θα διεξαχθούν σε μεγαλύτερο βαθμό απ ’ ό ,τι στο παρελθόν επιθέσεις μας σε όλες τις πόλεις και τις μεγαλουπόλεις και τις τουριστικές περιοχές της χώρας , και θα μετατραπούν αυτές σε πεδίο μάχης . Έχει συσταθεί ένας στρατός εθελοντών και έχει ληφθεί η σχετική απόφαση για διεξαγωγή πολέμου. Και αυτός ο στρατός έχει όνομα και είναι η ‘ΤΑΚ’. Μέχρι σήμερα σε αυτόν τον πόλεμο καταφέραμε ισχυρά πλήγματα στο τουρκικό κράτος. Σε αυτόν τον πόλεμο έχουν διεξαχθεί κατά του λαού μας ανελέητες επιθέσεις και εμείς με τη σειρά μας θα είμαστε αδυσώπητοι . Πιστεύουμε πως θα κερδίσουμε σε αυτόν τον πόλεμο καθώς σκοπός μας είναι η νίκη . Με τις επιθέσεις μας θα αλλάξει η ιστορική πορεία καθώς θα πυρποληθούν οι πόλεις τους. Καλούμε τους Κούρδους, τη νεολαία μας, να λάβουν μέρος σε αυτόν τον αγώνα ».
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι μια τέτοια εξέλιξη ακόμη και σε επίπεδο απειλής είναι μεγάλος πονοκέφαλος για την Τουρκία από την στιγμή που η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει και ήδη οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κίνηση θα είναι πεσμένη σε σχέση με πέρυσι. Εάν τελικά η απειλή γίνει πραγματικότητα τότε είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει σημαντικό πρόβλημα και στο πεδίο των ξένων επενδύσεων με ότι αυτό σημαίνει για την οικονομία της χώρας.
Σε κάθε περίπτωση, όπως έχουμε αναφέρει σε σχετική ανάρτησηhttps://www.thinknews.gr/defence/pechnidi-kataskopias-tis-mit-eteries-vitrina-ke-ypopta-taxidia-stin-ellada/ για το δίκτυο κατασκοπείας που έστησε συνεργάτης του Ερντογάν στη Γερμανία για να παρακολουθεί κούρδους και γενικώς αντιφρονούντες, μόνο άσχετο δεν είναι με την αντίδραση της ΤΑΚ. Υπενθυμίζεται ότι η TAK, είναι μια οργάνωση που οι τουρκικές αρχές θεωρούν παρακλάδι του κουρδικού αυτονομιστικού ένοπλου κινήματος Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), και είχε αναλάβει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση Καισάρεια τον περασμένο Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις