Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο ισλαμιστής επιτίθεται στην Παναγία των Παρισίων (φώτο, βίντεο)

Το βίντεο - ντοκουμέντο όπου αποτυπώνεται η στιγμή της επίθεσης ενός άντρα εναντίον αστυνομικών έξω από την Παναγία των Παρισίων, δόθηκε στην δημοσιότητα. 

Διακρίνεται στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης, ένας άντρας να ορμάει πάνω σε μια ομάδα αστυνομικών που αμέσως κινούνται για να τον εξουδετερώσουν, ενώ οι πολίτες που βρίσκονται στο σημείο, ένα από τα πιο πολυσύχναστα αξιοθέατα της γαλλικής πρωτεύουσας, σπεύδουν να απομακρυνθούν.
Ο άντρας δήλωσε μετά τη σύλληψή του ότι είναι «στρατιώτης του χαλιφάτου», δηλαδή μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με την γαλλική αστυνομία. Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ είπε ότι ο άνδρας αυτός, που είναι ηλικίας 40 ετών, φώναξε "Για τη Συρία!" πριν επιτεθεί στους αστυνομικούς: «Ένας άνδρας έφτασε πίσω από αυτούς τους αστυνομικούς και, οπλισμένος με ένα σφυρί, άρχισε να χτυπά έναν από αυτούς. Οι συνάδελφοί του αντέδρασαν με ψυχραιμία... και πυροβόλησαν» είπε ο Κολόμπ.

«Ήταν κάποιος που εμφανιζόταν ως Αλγερινός φοιτητής. Είχε στην κατοχή του μια ταυτότητα, της οποίας ελέγχουμε την αυθεντικότητα» είπε ο υπουργός στους δημοσιογράφους, διευκρινίζοντας ότι πιθανότατα έδρασε μόνος του. Στην κατοχή του υπόπτου βρέθηκαν επίσης μερικά «κουζινομάχαιρα».


Το χτύπημα προκάλεσε πανικό στο Παρίσι, που έχει επανειλημμένως στοχοποιηθεί από ισλαμιστές τρομοκράτες το τελευταίο διάστημα. Είναι σοκαριστικές οι εικόνες που δείχνουν περίπου 900 άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στην Παναγία των Παρισίων να έχουν κλειδωθεί μέσα και να περιμένουν την λήξη του κινδύνου με τα χέρια τους ψηλά...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις