Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Η έδρα των συμμάχων της Συρίας απείλησε τις ΗΠΑ με αντίποινα

© RIA Novosti / Μιχαήλ Voskresensky Μαχητές της Χεζμπολάχ στην πρώτη γραμμή του Αραβικού Στρατού της Συρίας, Φωτογραφία αρχείου
ΔΑΜΑΣΚΟΣ, 7 Ιουνίου – RIA Novosti. Το επιχειρησιακό προσωπικό των συμμάχων
της Συρίας, στο οποίο περιλαμβάνονται  δυνάμεις της Λιβανικής Χεζμπολάχ και του Ιράν, δήλωσαν  αποφασιστικότητα ότι είναι έτοιμες να χτυπήσουν τις θέσεις του στρατού των ΗΠΑ εάν είναι απαραίτητο.

Την Τρίτη ο διεθνής συνασπισμός με επικεφαλής τις ΗΠΑ έπληξε τις συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις στο At-Tanf στο νότο της χώρας, δύο στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους. Η Ουάσιγκτον εξήγησε τις ενέργειες με το γεγονός ότι οι στρατιώτες και ο εξοπλισμός «αποτελούσαν απειλή του συνασπισμού και των συνεργαζόμενων δυνάμεων».
Οι φιλο Συριακές  ομάδες στην At-Tanf  δεν είναι  πρώτη φορά που γίνονται ο στόχος  των επιθέσεων των  Αμερικανών και των συμμάχων τους – ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη στις 18 Μαΐου.
«Το αίμα των Σύριων παλικαριών,  του  Συριακού  Αραβικού  στρατού  και των  σύμμάχων τους  δεν είναι απαραίτητα φτηνό, και η ικανότητα  τους να τις χτυπήσουν  (των  ΗΠΑ) τις θέσεις τους  στη Συρία και τις γειτονικές περιοχές είναι διαθέσιμοι άμεσα  όταν το  απαιτούν οι συνθήκες, λαμβάνοντας υπόψη τη διαθεσιμότητα των πυραύλων και των διαφόρων στρατιωτικών εγκαταστάσεων «- λέει στη δήλωση της η έδρα  των συμμάχων της Συρίας.
Η έδρα αυτή αποκάλεσε τις  ενέργειες του συνασπισμού «επίθεση δειλή» και την απόδειξη της «υποκρισίας των ΗΠΑ στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας».
Οι υποστηρικτές της Δαμασκού  εξήγησαν, ότι   υπάρχει «αυτοέλεγχος», αλλά τόνισαν  ότι θα αναλάβουν  δράση, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες διασχίζουν τις «κόκκινες γραμμές».
Οι Ενέργειες του συνασπισμού καταδικάστηκαν επίσης στη Μόσχα. Το Υπουργείο Εξωτερικών   θεωρεί ότι τα χτυπήματα θα επηρεάσουν αρνητικά την εξέλιξη της κατάστασης «επιτόπου » και στην πολιτική διευθέτηση της συριακής κρίσης. Ο επικεφαλής του τμήματος Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε ότι οι ομάδες που προσπάθησαν να αποτρέψουν τους τρομοκράτες να ανατινάξουν τις γέφυρες μεταξύ Συρίας και  του Ιράκ υπέστησαν την επίθεση.
Η Εξέλιξη  της κατάστασης – σε ένα ειδικό κεφάλαιο του  RIA Novosti «Ο πόλεμος στη Συρία»>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις