Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Αρχίζει ο πιο πολύπλευρος πόλεμος στην ιστορία: Διάλογος-σοκ έδωσε το τελικό πλήγμα στην περιοχή – Μεγάλες πολεμικές προετοιμασίες από Κατάρ-Σ.Αραβία-Ιράν και η εμπλοκή Ελλάδας- Βάση στο Κατάρ ζήτησε η Μόσχα – Μπήκαν οι Κούρδοι στη Ράκκα, ξεκινάει η τουρκική αντεπίθεση με την ονομασία «Μπλοκ Νικητή» – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Toυ Βασίλη Καπούλα
Δραματικές στιγμές αναμένεται να ζήσει η ανθρωπότητα καθώς ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή είναι πλέον βέβαιος. Τα μέτωπα  είναι
πολύπλευρα και οι συμμαχίες αν και δείχνουν εύθραυστες είναι δεδομένες γιατί και τα συμφέροντα των κρατών-δρώντων στην περιοχή είναι δεδομένα. Το Κατάρ κάλεσε πίσω τις δυνάμεις του που πολεμούσαν στην Υεμένη και έθεσε το στράτευμα του σε επιφυλακή.
Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ φέρνει στη δημοσιότητα ένα διάλογο που είχε υποκλαπεί και βγήκε τώρα ο οποίος δείχνει ότι υπήρχε μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο αλλαγή του χάρτη στην περιοχή μέσω μαζικών εχθροπραξιών.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Μ.Καντάφι και του πρώην πρωθυπουργού του Κατάρ, Jasim bin Hamad, αποκαλύπτονται οι προθέσεις του Κατάρ όπως λένε οι Σαουδάραβες.
Ο πρώην πρωθυπουργός φαίνεται ότι είχε αποκαλύψει τα σχέδια των ΗΠΑ για τη Σαουδική Αραβία. Η φράση η οποία είναι και χαρακτηριστική είναι η εξής:
«Η Σαουδική Αραβία θα διαμελιστεί»!
«Θα υπάρξει ανάφλεξη στην περιοχή. Θα γίνει μια επανάσταση στη Σαουδική Αραβία ανεξάρτητα αν το θέλουμε ή όχι»«Οι Αμερικάνοι έχουν μια στρατηγιή…η Σαουδική Αραβία θα διαμελιστεί»
«Που είναι οι Ουαχαμπιστές και οι εξτρεμιστές; Στη μέση του Βασιλείου, στην Najd. H Najd δεν έχει πετρέλαιο, μόνο 400.000 βαρέλια».
«Τα ανατολικά προάστια έχουν όλες τις πετρελαιοπηγές».
«Ο άνθρωπος από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας (σσ ΗΠΑ)  είπε ότι η Σαουδική Αραβία πρέπει να διαμελιστεί και οι εξτρεμιστές να μείνουν με τα 400.000 βαρέλια».
Επίσης τα σκίτσα που σας δείχνουμε είναι ενδεικτικά της πολεμικής κατάστασης. Το Κατάρ στα χέρια του Ιράν ως ενιαίο κράτος. Οι εικόνες είναι από βίντεο της Σ.Αραβίας…
Με λίγα λόγια θεωρούν ότι υπάρχει στρατιωτική συνθήκη μεταξύ Ιράν και Κατάρ καθώς η Σαουδική Αραβία ισχυρίζεται ότι το Ιράν προστατεύει τον εμίρη του Κατάρ με Ιρανούς φρουρούς της Επανάστασης μέσα στο παλάτι του, λίγες ώρες αφού ο εμίρης του Κουβέιτ έφυγε από τη Jedah.
Μετά την τρομοκρατική επίθεση, το Ιράν τέθηκε σε πολεμική ετοιμότητα με τους Ιρανούς Φρουρούς να έχουν αναπτυχθεί στη χώρα ενώ ο Ιρανός Υπουργός Μυστικών Υπηρεσιών είπε ότι το «Ιράν θα δώσει ένα σκληρό μάθημα στους τρομοκράτες και στους υποστηρικτές τους».
Η διπλή επίθεση ενόπλων που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Ιράν, η πρώτη στο κοινοβούλιο της χώρας και η δεύτερη στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χλμ. από το κτήριο της ιρανικής Βουλής ήταν και έτσι αντιμετωπίζονται, πολύ σοβαρά περιστατικά για την ευρύτερη περιοχή…
Μην ξεχνάμε ότι χτες στη Ν.Συρία οι δυνάμεις που βομβάρδισαν οι ΗΠΑ ήταν ιρανικές με 80 νεκρούς. Το βίντεο του βομβαρδισμού μπορείτε να το δείτε παρακάτω.
Ο Υπεξ του Μπαχρέιν έφυγε από τη χώρα λέγοντας ότι οι πολιτικές του Κατάρ δεν αφήνουν περιθώρια επιτυχίας στις διπλωματικές προσπάθειες.
Ταυτόχρονα η Μόσχα πρότεινε στο Κατάρ να εγκαθιδρύσει στρατιωτική βάση. Ο Υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, τηλεφώνησε στον Ρώσο ΥΠΕΞ, Σ.Λαβρόφ ενώ ο πρέσβης του Κατάρ στη Μόσχα συνομίλησε με τον Αναπληρωτή ΥΠΕΞ,  Bogadnov.
Η Τουρκία θα κινηθεί εναντίον των ΗΠΑ. Συγκρότησε τον «Εθνικό Στρατό Συρίας» με την ονομασία «Το Μπλοκ των Νικητών» ενώ την ίδια στιγμή οι δυνάμεις των Κούρδων SDF μπήκαν στη Ράκκα από Δυτικά και Ανατολικά.
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την ανακήρυξη δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας των Κούρδων του Ιρά, αφήνουν λίγα περιθώρια στους Τούρκους.
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι καταδικασμένος να δράσει άμεσα και γρήγορα.
Τα πιόνια έχουν χωρισθεί ως εξής:
Ρωσία/Τουρκία/Ιράν/Κατάρ
ΗΠΑ/Ισραήλ/Αίγυπτος/Ελλάδα (ως προς τον άξονα East-Med)
Συνοψίζουμε: Επειδή το παιχνίδι είναι κατεξοχήν ενεργειακό, η αφομοίωση του Κατάρ επιβάλλεται προκειμένου να μην περάσει ο αγωγός μέσω Ιράν-Τουρκίας , τον οποίο αγωγό τον υποστηρίζει και η Ρωσία βάση των συμμαχιών της προκειμένου να εμποδιστεί ο Εast-Μed. Στην άλλη μεριά έχουμε τον άξονα Ισραήλ/Κύπρου/Αιγύπτου/Ελλάδας που προωθούν τον Εast – Μed , επίσης Αμερ/κών εταιριών και συμφερόντων.
Οπως  χθες, στην αεροπορική επιδρομή εναντίον στρατευμάτων του Μπασάρ αλ Άσαντ από την αμερικανική αεροπορία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 80 στρατιώτες, κυρίως Ιρανοί. Οι Ιρανοί σήμερα στοχοποίησαν αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος λέγοντας «σας βλέπουμε αλλά δεν μας βλέπετε εσείς πλέον»
Στόχος η αποτροπή δημιουργίας σιιτικού χερσαίου διαδρόμου…
Πρόκειται για το δεύτερο ανάλογο χτύπημα σε διάστημα ενός μήνα.
Δείτε εικόνες και βίντεο από τις πρόσφατες εξελίξεις που περιγράψαμε.
Αρχίζει ο πιο πολύπλευρος πόλεμος στην ιστορία: Διάλογος-σοκ έδωσε το τελικό πλήγμα στην περιοχή – Μεγάλες πολεμικές προετοιμασίες από Κατάρ-Σ.Αραβία-Ιράν και η εμπλοκή Ελλάδας- Βάση στο Κατάρ ζήτησε η Μόσχα – Μπήκαν οι Κούρδοι στη Ράκκα, ξεκινάει η τουρκική αντεπίθεση με την ονομασία «Μπλοκ Νικητή» – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Εικόνα0Αρχίζει ο πιο πολύπλευρος πόλεμος στην ιστορία: Διάλογος-σοκ έδωσε το τελικό πλήγμα στην περιοχή – Μεγάλες πολεμικές προετοιμασίες από Κατάρ-Σ.Αραβία-Ιράν και η εμπλοκή Ελλάδας- Βάση στο Κατάρ ζήτησε η Μόσχα – Μπήκαν οι Κούρδοι στη Ράκκα, ξεκινάει η τουρκική αντεπίθεση με την ονομασία «Μπλοκ Νικητή» – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Εικόνα1



 https://twitter.com/_/status/872524543885287424
pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις