Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Επαναπροωθεί η Ελλάδα Τούρκους; Στην αρχή το διέψευσε… Τώρα όμως διερευνά τις αιτιάσεις

Η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung επιγράφει άρθρο «Επαναπροωθεί η Ελλάδα Τούρκους;» Στον υπότιτλο διαβάζουμε: «Όπως υποστηρίζεται ελληνικές ένοπλες
δυνάμεις έχουν επαναπροωθήσει στην Τουρκία πολιτικούς πρόσφυγες. Στην αρχή η Αθήνα διέψευσε. Τώρα όμως διερευνά τις αιτιάσεις. Υπό πίεση η Ελλάδα λόγω της προσφυγικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας».
Η εφημερίδα της Ζυρίχης παρατηρεί σύμφωνα με την ιστοσελίδα της DW:
«Σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις μέλη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων λέγεται ότι μετέφεραν Τούρκους, που ζήτησαν άσυλο, πίσω στις τουρκικές όχθες του ποταμού Έβρου, το οποίο συνιστά παραβίαση της Συνθήκης της Γενεύης για τους Πρόσφυγες. Στην πατρίδα τους οι εν λόγω Τούρκοι συνελήφθησαν αμέσως. Η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε τις κατηγορίες και δεν μπήκε καν στο κόπο να εξετάσει την υπόθεση, δηλώνει ο Δημήτρης Χριστόπουλος, πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. (…) Ένα μήνα μετά την πρώτη επαναπροώθηση, για την οποία υπάρχουν μάρτυρες, φαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι πια και τόσο σίγουρη. Την Τρίτη ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε σχετική έρευνα».
Στέφανος Γεωργακόπουλος, DW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις