Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Επίτιμος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ο Μανώλης Γλέζος!


Επίτιμος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ο Μανώλης Γλέζος!


Σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αναγορεύτηκε χθες το απόγευμα ο πολιτικός της Αριστεράς και ήρωας της Εθνικής Αντίστασης Μανώλης Γλέζος.!



 




Σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αναγορεύτηκε χθες το απόγευμα ο πολιτικός της Αριστεράς και ήρωας της Εθνικής Αντίστασης Μανώλης Γλέζος.
Η αναγόρευσή του έγινε σε ειδική τελετή στο αμφιθέατρο «Νικόλαος Γ. Πολίτης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου, στην Καλαμάτα.
Η τελετή ξεκίνησε με την προσφώνηση από τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητή Γιώργο Ανδρειωμένο.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, καθηγητή Αλέξιο Σαββίδη, τον πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, αναπληρωτή καθηγητή Νικόλαο Ζαχαριά και τον πρόεδρο του Τμήματος Φιλολογίας, αναπληρωτή καθηγητή Βασίλη Κωνσταντινόπουλο.
Στη συνέχεια Laudatio Academica του τιμωμένου από τον αναπληρωτή καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, Θανάση Χρήστου.
Αναγνώστηκε η απόφαση του τμήματος για την αναγόρευση του Μανώλη Γλέζου σε επίτιμο διδάκτορα από τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και σε κλίμα συγκίνησης ακολούθησε η περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου.
Ακολούθως ο Μανώλης Γλέζος μίλησε για την αναγόρευσή του.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις