Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση γυρίζει την πλάτη στους εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς


Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση γυρίζει την πλάτη στους εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς


Πηγή: iskra


 Παν. Λαφαζάνης και Αλέκος Αλαβάνος και ο Γρ. Καλομοίρης, μαζί με πολλά τοπικά στελέχη της ΛΑ.Ε και της Αριστεράς, παρευρέθηκαν το Σάββατο το απόγευμα στο Κοντομαρί, χωριό έξω από τα Χανιά, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη μνήμη των 25 εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς Κρητών πατριωτών!

 

 Παν. Λαφαζάνης και Αλέκος Αλαβάνος και ο Γρ. Καλομοίρης, μαζί με πολλά τοπικά στελέχη της ΛΑ.Ε και της Αριστεράς, παρευρέθηκαν το Σάββατο το απόγευμα στο Κοντομαρί, χωριό έξω από τα Χανιά, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη μνήμη των 25 εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς Κρητών πατριωτών, την πρώτη ομαδική εκτέλεση των Γερμανών Ναζί στην κατεχόμενη Ελλάδα και στην κατεχόμενη Ευρώπη. Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, με τον οποίο, κατήγγειλε την αυθαιρεσία της κυβέρνησης να μην αναγνωρίζει ως μαρτυρικό χωριό το Κοντομαρί και ζήτησε να έρθουν στο προσκήνιο οι ξεχασμένες διεκδικήσεις για τις Γερμανικές Επανορθώσεις και το Κατοχικό Δάνειο.
Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατήγγειλε ότι η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών, απέρριψε το αίτημα για να αναγνωριστεί το Κοντομαρί ως μαρτυρικό χωριό με το προκλητικό, εξοργιστικό και κυριολεκτικά απάνθρωπο σκεπτικό ότι οι εκτελεσμένοι από τους Γερμανούς ήταν λίγοι και αντιπροσωπεύουν μικρό ποσοστό του πληθυσμού του χωριού. Με δυο λόγια θα έπρεπε να εκτελεστούν περισσότεροι αν όχι όλοι οι άνδρες του χωριού. Ντροπή και όνειδος!
Ο Παναγιώτης  Λαφαζάνης το πρωί της Παρασκευής περιόδευσε μαζί με τοπικά στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής, στην πόλη των Χανίων, όπου έτυχαν θερμής ανταπόκρισης και δέκτες θερμότατων εκδηλώσεων από τους πολίτες των Χανίων, που ομόθυμα, σχεδόν, εξέφρασαν την οργή τους για την κατάσταση και το φτάνει πια με τα μνημόνια και τη λιτότητα.
Σε μια σημαντική καταγγελία προχώρησε από τα Χανιά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Όπως ανέφερε στα πλαίσια συνέντευξης τύπου, η Ελληνική κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα για την αναγνώριση του χωριού Κοντομαρί, έξω από τα Χανιά, ως μαρτυρικό τόπο.
Ο λόγος γίνεται για ένα χωριό που οι Γερμανοί εκτέλεσαν στις 2/6/41 25 άνδρες. Πρόκειται για την πρώτη ομαδική εκτέλεση από τους Γερμανούς που έγινε στην κατεχόμενη Ελλάδα και στην κατεχόμενη Ευρώπη. Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη οι λόγοι για αυτή την άρνηση, κρύβονται πίσω από την εξάρτηση της χώρας από τη Γερμανία, που δεν επιτρέπει να προχωρά η εθελόδουλη κυβέρνηση σε ενέργειες που μπορούν να τη δυσαρεστήσουν. Όπως σημείωσε, η απαίτηση των κατοίκων στο Κοντομαρί καθώς και όλων των Χανιωτών και των πολιτών της χώρας, είναι να ανακηρυχθεί τώρα το Κοντομαρί μαρτυρικός τόπος.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει σημασία για έναν επιπλέον λόγο: «…Διότι πρέπει να επαναφέρουμε μια ξεχασμένη υπόθεση. Την υπόθεση των Γερμανικών Επανορθώσεων και του Γερμανικού Κατοχικού Δανείου, την οποία έχει εγκαταλείψει η κυβέρνηση και όλες μαζί οι προδοτικές μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις