Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ: Όλα έτοιμα για τον Ευρωστρατό

Η Ευρώπη ενωμένη (;) απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή.
Του Άρη Δημόπουλου
Μεγάλο θέμα συζήτησης έχει γίνει το τελευταίο διάστημα η σύσταση ενός κοινού
ευρωπαϊκού στρατού σε όλους τους φορείς και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πολλούς αξιωματούχους να κάνουν λόγω μέχρι και για συντονισμένη στρατιωτική αμυντική απάντηση της γηραιάς ηπείρου.
Απάντηση σε ποιον και τι;
Όπως σας είχαμε ήδη ενημερώσει με σχετικά μας άρθρα , οι Βρυξέλλες με πρόσχημα την δήθεν ρωσική επιθετικότητα, το προσφυγικό και την μεγάλη κρίση στο ΝΑΤΟ, επιχειρούν να στείλουν τη δικιά τους απάντηση, αυτή τη φορά στρατιωτική.
Πολλοί αξιωματούχοι κατά καιρούς έχουν αναφερθεί στην επιτακτική ανάγκη που υπάρχει για να αποκτήσει η Ευρώπη έναν ενιαίο στρατό, ωστόσο φαίνεται πως τα σχέδια των παγκοσμιοποιητών «περπατάνε» ακόμη περισσότερο, προχωρώντας και στη σύσταση ειδικών ταμείων για μελλοντικές έρευνες και στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Όπως μεταδίδει και το euronews:
Η Κομισιόν προτείνει τη δημιουργία ενός ταμείου για τη διεξαγωγή ερευνών που θα αφορούν τη νέα στρατιωτική τεχνολογία, όπως τα αεροσκάφη, τα αεροπλάνα ανεφοδιασμού από αέρος και τα συστήματα άμυνας στον κυβερνοχώρο.
«Είναι θέμα μεγιστοποίησης της προστιθέμενης αξίας που η ΕΕ μπορεί να φέρει στη δουλειά που κάνουν τα κράτη μέλη για την ασφάλεια και την άμυνα, μεταξύ άλλων μέσω της μεγαλύτερης συνεργασίας, είτε στον τομέα της έρευνας, είτε στην ανάπτυξη ικανοτήτων, είτε μέσω των στρατιωτικών και πολιτικών αποστολών και επιχειρήσεων της ΕΕ» δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.
Σύμφωνα με την πρόταση, η χρηματοδότηση του σχεδίου από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό περιλαμβάνει μία πιλοτική επένδυση 90 εκατομμυρίων ευρώ για τις χρονιές από το 2017 έως το 2019, 500 εκατομμύρια τη χρονιά μεταξύ 2019 και 2021 και από το 2021 το ποσό αυτό θα μπορούσε να αγγίξει το 1,5 δισεκατομμύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις