Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Παπαρήγα σε Καμμένο: Λες ψέματα για το ζήτημα των Σκοπίων

Φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στην Αλέκα Παπαρήγα και τον Πάνο Καμμένο σημειώθηκε στη Βουλή στην ειδική εκδήλωση προς τιμήν του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε και στα γεγονότα του 1993 με το «Μακεδονικό» που οδήγησαν τελικά στην πτώση της κυβέρνησης.
Ο κ. Καμμένος ισχυρίστηκε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του τότε πολιτικού συμβουλίου είχε επιτύχει μια επωφελή λύση για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, χωρίς την χρήση του όρου «Μακεδονία». Μάλιστα, υποστήριξε ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης είχαν συμφωνήσει σε συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε.  Μόλις το άκουσε η Αλέκα Παπαρήγα αποκάλεσε ψεύτη τον υπουργό Αμυνας. «Είναι όλα ψέματα. Εγώ ήμουν εκεί. Εσύ δεν ήσουν», φώναξε.
Νωρίτερα, πάντως, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι κ. Σαμαράς ουσιαστικά ανέτρεψε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Δεν πολεμήθηκε μόνο από τους ξενους, αλλά και από δικό του κόμμα από την πρώτη μέρα», είπε και ισχυρίστηκε ότι «ο Αν. Σαμαράς αναγνώρισε πρώτη φορά τον όρο Μακεδονία σε επίσημο έγγραφο της ΕΟΚ ως ΥΠΕΞ χωρίς να ενημερώσει τον Μητσοτάκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις