Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Λαφαζάνης: Η Γερμανία μας χρωστά, δεν της χρωστάμε!!!


Λαφαζάνης: Η Γερμανία μας χρωστά, δεν της χρωστάμε!!!


Ο Λαφαζάνης στα 73 χρόνια από την σφαγή στο Δίστομο


Λαφαζάνης: Κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ και απαιτούμε τις αποζημιώσεις, τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο. Η Γερμανία μας χρωστάει, δεν της χρωστάμε.

 


Αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε αποτελούμενη από τους Παν. Λαφαζάνη, Θαν. Σκούμα και Σαρ. Θεοδωρόπουλο,  έδωσε το παρόν  το πρωί του Σαββάτου στο Δίστομο, στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 73 χρόνια από την σφαγή των κατοίκων της μαρτυρικής πόλης, την πυρπόλησή της και στις θηριωδίες που προέβησαν στις 10 Ιουνίου 1944 τα Ναζιστικά Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.
Το πρωί, η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε παρέστη στην δοξολογία που τελέσθηκε στον κεντρικό ναό του Διστόμου, στη μνήμη των θυμάτων και στη συνέχεια, έδωσε το παρόν και κατέθεσε στεφάνι στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο των εκτελεσμένων, στο οποίο κατευθύνθηκαν πεζή σε πορεία με τον Δήμαρχο, τους άλλους επισήμους και εκατοντάδες πολίτες. Τέλος, το μεσημέρι ο Δήμος της περιοχής ανακήρυξε σε αίθουσα του Δημαρχείου τον Μανώλη Γλέζο, ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις, επίτιμο δημότη για την προσφορά του στην Εθνική Αντίσταση και στην Ελλάδα!
Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν, επίσης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Γιάννης Σταθάς.
Εντυπωσιακή ήταν η απουσία της κυβέρνησης από τις εκδηλώσεις, καθώς και του Προέδρου της Δημοκρατίας που προτίμησε να βρεθεί στο Κάσελ της Γερμανίας στα εγκαίνια της Έκθεσης Σύγχρονης Τέχνης Documenta 14!
Ο Παν. Λαφαζάνης σε δηλώσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης τόνισε μεταξύ άλλων:
«Ήρθαμε στο ηρωικό Δίστομο ταπεινοί προσκυνητές στους μάρτυρες σφαγιασθέντες πατριώτες της πόλης.Θεωρούμε ντροπή και όνειδος ότι 73 χρόνια από την ναζιστική σφαγή στο Δίστομο δεν έχουν δοθεί αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ η εύλογη απαίτηση για απόδοση στην χώρα μας των Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων και του Κατοχικού Δανείου είναι ακόμα ανεκπλήρωτη. Ακόμα πιο ντροπιαστικό και προσβλητικό στη μνήμη των εκτελεσθέντων είναι ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν τολμά να διεκδικήσει τις δίκαιες απαιτήσεις της χώρας για να μην ενοχλήσει την Γερμανία, η οποία αυτήν την ώρα παίζει τον ρόλο του κηδεμόνα νεοαποικιοκράτη σε βάρος μας. Ζητάμε να εγγραφούν άμεσα στον προϋπολογισμό της χώρας οι απαιτήσεις της έναντι της Γερμανίας, έτσι όπως τις υπολόγισε τεκμηριωμένα το Γενικό Λογιστήριο και ανέρχονται σε πάνω από 300 δισ. ευρώ. Διεκδικούμε εδώ και τώρα αποζημιώσεις για τα θύματα, πολεμικές γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.»

«Η Γερμανία μας χρωστά, δεν της χρωστάμε».




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις