Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Πλειστηριασμοί: Τα μεθοδευμένα παιχνίδια…


Πλειστηριασμοί: Τα μεθοδευμένα παιχνίδια…


Τζούλια Λιακοπούλου


Το Ledra Marriot πουλήθηκε με παρένθετο πρόσωπο και έναντι πινακίου φακής,  σε fund-κοράκι από το Texas με την επωνυμία Hines…! 

 


Ένα μεθοδευμένο παιχνίδι παρασκηνίου παίχτηκε  χθες στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, προκειμένου να εκπλειστηραστεί το Ledra Μarriot και να περάσει σε ξένα κερδοσκοπικά χέρια… Συγκεκριμένα, επειδή από το χθεσινό εκπλειστηριασμό του Ledra Marriot, και κατόπιν αίτησης των 180 εργαζομένων να πάρουν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους,  το Κίνημα δεν εξέφρασε την πρόθεση να σταματήσει τον πλειστηριασμό. Από εκεί και πέρα εκτυλίχτηκε μια μεθόδευση αντάξια των ξένων κερδοσκόπων επενδυτών που  έχουν κατακλύσει τη χώρα όπου ανθεί φαιδρά πορτολαέα…  Αυτοί που κατ’ αρχήν δήλωσαν ότι ήθελαν να κάνουν προσφορά για την αγορά του ξενοδοχείου, στο ορισθέν τίμημα των 33 εκατ. ευρώ, ένα τίμημα εξευτελιστικό, είπαν στη συμβολαιογράφο ότι θα αποφασίσουν την τελευταία στιγμή και συγκεκριμένα στις 4.55μ.μ.,  αν θα καταθέσουν την πρόταση τους, δεδομένου ότι στις 5 ακριβώς έληγε η σχετική προθεσμία! Στόχος των περίφημων επενδυτών ήταν, αφ’ ενός μεν να δουν αν θα υπάρξει μέχρι την τελευταία στιγμή άλλη προσφορά και αφετέρου, είχαν σα δεύτερη σκέψη, εφ’ όσον άλλη προσφορά δεν κατατίθετο,  να μην καταθέσουν και οι ίδιοι, με επιδίωξη να κηρυχθεί ο πλειστηριασμός άγονος και την επόμενη φορά που θα επαναλαμβάνετο, να πέσει αναγκαστικά ακόμα περισσότερο το τίμημα και να πάρουν εντελώς τσάμπα το ξενοδοχείο. Με παρέμβαση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, η συμβολαιογράφος “υποχρεώθηκε” να υπογραμμίσει ότι αν δεν υπάρξει καμία προσφορά, τότε δεν θα κηρύξει άγονο τον πλειστηριασμό, ώστε την επόμενη φορά να πέσει το τίμημα αλλά, θα γράψει ότι ‘‘ματαιώθηκε λόγω ανωτέρας βίας”, πράγμα που σημαίνει ότι ο πλειστηριασμός θα επαναλαμβάνετο με το ίδιο τίμημα. Η απόφαση αυτή εκ μέρους της συμβολαιογράφου, έθεσε σε νέα τροχιά τα πράγματα. Οι “ενδιαφερόμενοι αγοραστές” ανησύχησαν από την τοποθέτηση της συμβολαιογράφου, γιατί θα έχαναν την ευκαιρία. Έτσι, κατόπιν ενδοεπικοινωνίας… ενεφανίσθη ακριβώς στις 4.55 μ.μ. ένας κύριος Τομόπουλος Αποστόλος, εκπροσωπώντας μια μονοπρόσωπη εταιρεία με το όνομα Hotel και κατέθεσε προσφορά για την αγορά του Ledra Marriot με εγγυητική επιστολή της Eurobank (!) ύψους 33,050 εκατ. ευρώ!!!
Είναι χαρακτηριστικό ότι η διεύθυνση που δόθηκε για την αγοράστρια εταιρεία Hotel είναι η διεύθυνση του Ledra Marriot! Η αγοράστρια εταιρεία, έχει την ίδια διεύθυνση για την έδρα της με την εταιρεία που αγόρασε!!! Έλεος!
Προφανέστατα,  ο φερόμενος ως αγοραστής Τομόπουλος Απόστολος είναι παρένθετο πρόσωπο, ενώ η εταιρεία Hotel είναι μάλλον εταιρεία μαϊμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ως πραγματικός αγοραστής του Ledra Marriot, φέρεται να είναι ένα fund-κοράκι του Texas των ΗΠΑ με την επωνυμία Hines ενώ, στο deal υπάρχουν και Έλληνες μεγαλοξενοδόχοι! Η Hines πριν από μία εβδομάδα, πήγε στο Ledra Marriot να ελέγξει την κατάσταση του ξενοδοχείου. Την Τρίτη, παραμονή του πλειστηριασμού, εστάλησαν οι απολύσεις στο σύνολο των εργαζομένων! Αυτό, για να το πάρει καθαρό το ξενοδοχείο το ξένο fund… Αν επαναπροσληφθούν οι παλαιοί οι εργαζόμενοι, θα προσληφθούν από μηδενική βάση!!!
O tempora… O mores…




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις