Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Έγγραφο φωτιά:Απανωτά τα χαστούκια για την κυβέρνηση-Αιώνια λιτότητα για την Ελλάδα

Απανωτά τα «χαστούκια» για την κυβέρνηση καθώς δεν διαφαίνεται λύση ούτε για το χρέος, ούτε για την ποσοτική χαλάρωση

Να δέσει χειροπόδαρα την Ελλάδα επιχειρεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προκειμένου να αποδεχτεί την απομείωση χρέους – Έχει νέο σκληρό μνημόνιο στα… σκαριά –
Έγγραφο – φωτιά του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών με το οποίο αποκαλύπτεται ότι το Βερολίνο επιθυμεί να επιβάλλει ένα ακόμα σκληρό μνημόνιο διαρκείας, προκειμένου να παραχώρησει απομείωση χρέους στην Ελλάδα, έφερε στο φως της δημοσιότητας το πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο έγγραφο του γερμανικού ΥΠΟΙΚ αναφέρεται πως η επιμήκυνση των ελληνικών δανείων συνεπάγεται – ούτε λίγο ούτε πολύ- ένα καινούριο μνημόνιο.
«Μία τέτοια επιμήκυνση στην αποπληρωμή των επιτοκίων θα πρέπει να συνοδεύεται από μία de facto νέα δανειακή σύμβαση το μέγεθος της οποίας θα εξαρτάται από την εξέλιξη των επιτοκίων». Αναφέρεται επίσης πως ο «εκτιμώμενος όγκος των αναβαλλόμενων τόκων μέχρι το 2048 θα είναι περίπου 118-123 δισεκατομμύρια ευρώ».

Με βάση το δημοσίευμα του Reuters, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει το συγκεκριμένο έγγραφο.

 Οι εκτιμήσεις και οι υπολογισμοί του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, οι οποίοι περιέχονται σε επιστολή που εστάλη σε μέλος του Κοινοβουλίου, εξετάζονται διάφορα σενάρια από την πλευρά των Ευρωπαίων αλλά και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σχετικά με το ελληνικό ζήτημα.
Το δημοσίευμα του Reuters σημειώνει επίσης ότι: «Το ΔΝΤ, από την πλευρά του, αναφέρει πως δεν μπορεί να προχωρήσει σε χρηματοδότηση του υπάρχοντος προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας μέχρι να λάβει εγγυήσεις πως το χρέος θα είναι βιώσιμο. Το ΔΝΤ εκτίμησε πως η ελληνική οικονομία θα έχει ανάπτυξη μόνο 1% το χρόνο και πως η Ελλάδα θα επιστρέψει σε πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1,5% από το 2023, μετά από πέντε χρόνια πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5%». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις