Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Η ΓΣΕΕ της ντροπής…


Η ΓΣΕΕ της ντροπής…


Να ακυρωθεί τώρα η ημερίδα της ντροπής της ηγεσίας της ΓΣΕΕ


Η ηγεσία της ΓΣΕΕ έφτασε στο έσχατο κατάντημα να διοργανώνει ημερίδα δικαιολόγησης των Μνημονίων…


Να ακυρωθεί τώρα η ημερίδα της ντροπής της ηγεσίας της ΓΣΕΕ

 Η συμβιβασμένη και παραδομένη πλειοψηφία της Διοίκησης της ΓΣΕΕ έχει βαρύτατες και ιστορικές συνδικαλιστικές και πολιτικές ευθύνες, γιατί 7 χρόνια τώρα, αντί να οργανώσει με σχέδιο, αποφασιστικότητα και με τις αναγκαίες κοινωνικές συμμαχίες, τους αγώνες των εργαζομένων για την αποτροπή και ανατροπή των καταστροφικών μνημονίων, τους οδηγούσε ή σε αγωνιστική αδράνεια ή σε κινητοποιήσεις – φωτοβολίδες εκτονωτικού χαρακτήρα.


Η πλειοψηφία της Διοίκησης της ΓΣΕΕ έχει επίσης βαρύτατες συνδικαλιστικές και πολιτικές ευθύνες, γιατί με τη συμβιβαστική και εξωνημένη στάση της απέναντι στις μνημονιακές κυβερνήσεις και το μεγάλο κεφάλαιο, έδωσε θανάσιμα χτυπήματα στην αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα ολόκληρου του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, με αποτέλεσμα όχι μόνο την αγωνιστική αδράνεια, αλλά και την απομαζικοποίηση του στον ιδιωτικό τομέα και στην εργαζόμενη νεολαία.
Η πλειοψηφία της Διοίκησης της ΓΣΕΕ ξεπέρασε τον εαυτό της σε όρκους μνημονιακής υποταγής, όταν πριν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, κάλεσε του εργαζόμενους να στηρίξουν το ντροπιαστικό ΝΑΙ, που στην ουσία ήταν ΝΑΙ στα μνημόνια της φτωχοποίησης, της υποτέλειας και της ταπείνωσης.
Αυτή η συμβιβασμένη και εξωνημένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έφτασε αυτή την περίοδο στον ακρότατο αυτοεξευτελισμό της. Ενώ ουσιαστικά άφησε την κυβέρνηση να περάσει το 4ο μνημόνιο “αβρόχοις ποσί”, την ίδια στιγμή διοργανώνει μέσω ΙΝΕ/ΓΣΕΕ ημερίδα στις 13 Ιούνη “για τη 2η αξιολόγηση και την προοπτική της οικονομίας” με βασικούς ομιλητές τους αρχιμνημονιακούς Ευκλείδη Τσακαλώτο (Υπουργό Οικονομικών), Γ. Στουρνάρα (Διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας), Κ. Χατζηδάκη (αντιπρόεδρο της ΝΔ) και Φ. Σαχινίδη (πρώην Υπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ).
Με όλους αυτούς δηλαδή, που μαζί με τους δανειστές και τις μνημονιακές κυβερνήσεις, που συμμετέχουν ή συμμετείχαν ''έσφαζαν'' και ''σφάζουν'' στο γόνατο το λαό και τη νεολαία, ξεπουλώντας την δημόσια περιουσία και την ίδια τη χώρα μας.
Η ΛΑΕ θεωρεί τη διοργάνωση αυτή της ημερίδας από την ηγεσία της ΓΣΕΕ, όχι απλά ως ένα νέο συνδικαλιστικό ατόπημα της, αλλά ως μέγιστη πολιτική πρόκληση. Με την πασαρέλα αυτή όλων των ηθικών και φυσικών αυτουργών των μνημονίων προκαλεί τα αισθήματα της εργατικής τάξης και του λαού, που 7 χρόνια υποφέρουν και εξαθλιώνονται κάτω από το ζυγό των μνημονιακών πολιτικών. Γι' αυτό η απάντηση, όχι μόνο των αγωνιστικών συνδικάτων και των εργαζομένων, αλλά και των αντιμνημονιακών, αριστερών πατριωτικών δυνάμεων σ΄ αυτή την πολιτική πρόκληση πρέπει να είναι άμεση, μαζική και μαχητική με στόχο την ματαίωση της ντροπιαστικής αυτής πρόκλησης για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και τους απόμαχους της δουλειάς.
Οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από συνδικάτα ζωντανά, με δημοκρατικές εσωτερικές λειτουργίες, αγωνιστικά, που θα ενοποιούν και θα ενεργοποιούν τους εργαζόμενους με βάση τα πραγματικά προβλήματα τους και τις λύσεις τους και θα μπορούν να συγκροτήσουν μια νέα κοινωνική συμμαχία με στόχο την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.
Να ακυρωθεί τώρα η ημερίδα της ντροπής της ηγεσίας της ΓΣΕΕ.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις