Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Φήμες ότι επίκειται σύλληψη του Νταβούτογλου – «Γνώριζε για το πραξικόπημα και δεν έκανε τίποτα»

Έντονες είναι οι φήμες ότι επίκειται η σύλληψη του πρώην Τούρκου πρωθυπουργού και περιβόητου ως υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, από το καθεστώς που και ο ίδιος υπηρέτησε, του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα που επικαλείται το Βαλκανικό Περισκόπιο, ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ενδέχεται να συλληφθεί με την κατηγορία ότι έχει σχέσεις με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν.
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι αναμένονται συλλήψεις πρώην υπουργών, οι οποίοι είναι ύποπτοι για δεσμούς με τον Γκιουλέν.
Νωρίτερα την Πέμπτη τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια έρευνας αποκαλύφθηκε ότι ο πρώην σύμβουλος του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, Ορχάν Γικολκάν και ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είχαν ενημερωθεί για την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στη χώρα.
Όπως σημειώνεται ο σύμβουλος Γικολκάν είπε ότι το Νοέμβριο του 2015 οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας είχαν ενημερώσει το Γενικό Επιτελείο ότι ετοιμάζεται στην Τουρκία στρατιωτικό πραξικόπημα.
Οι πληροφορίες αυτές παραδόθηκαν από τον ίδιο τον Γικολκάν στον πρώην πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις