Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Γιατί πήγε στην σεισμόπληκτη Λέσβο ο Α/ΓΕΣ;

Το 2002 στις μεγάλες πλημμύρες το πλάνο της κυρίας Βάσως Παπανδρέου, υπουργού της κυβέρνησης Σημίτη, στον Κηφισό που είχε ξεχειλίσει, έχει μείνει στην ιστορία…
Ακόμη και οι πιο φανατικοί της ατάκας “που είναι το κράτος”, είχαν απορήσει για τον σκοπό της παρουσίας της στον ξεχειλισμένο Κηφισό.

Το 2014,στους καταστροφικούς σεισμούς της Κεφαλονιάς ο ίδιος ο Α/ΓΕΕΘΑ έσπευσε να συντονίσει τις ενέργειες του στρατού για την ανακούφιση των σεισμοπαθών.

Χθες ο Α/ΓΕΣ πέταξε στη Μυτιλήνη για να διαπιστώσει τα αποτελέσματα των ενεργειών του στρατού μετά από τον σεισμό που έπληξε το νησί.

Η υπερβολή μας χαρακτηρίζει ως χώρα, αυτό είναι γνωστό. Γιατί είναι υπερβολή ένας Αρχηγός να σπεύδει για να διαπιστώσει αν έχουν στηθεί σωστά σκηνές. Και μάλιστα σ΄ ένα νησί όπως η Μυτιλήνη που διαθέτει ικανές στρατιωτικές δυνάμεις και στρατιωτικό διοικητή. Εκτός από υπερβολή, νομίζουμε ότι η παρουσία ενός Αρχηγού τέτοιες ώρες μάλλον περιπλέκει την κατάσταση. Κακά τα ψέμματα, μάλλον περισσότερο άγχος προκαλεί παρά λύσεις δίνει. Ειδικά στην περίπτωση της Μυτιλήνης τα αντανακλαστικά της κρατικής μηχανής λειτούργησαν πολύ καλά και αυτό το είπε δημόσια ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Δεν είναι συνηθισμένο ακόμη και η αντιπολίτευση να δίνει συγχαρητήρια στον κρατικό μηχανισμό και ειδικότερα ο κ.Καραμανλής μίλησε για τον Στρατό, αλλά και για τα Σώματα Ασφαλείας. Άρα η απάντηση στο ερώτημα “γιατί πήγε ο Α/ΓΕΣ στη Μυτιλήνη”, είναι μάλλον το υπέρμετρο άγχος που θα πρέπει να αντιμετωπίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις