Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Μετανάστες μέχρι και από Άγιο Δομίνικο έφθασαν χθες στη Χίο – Αποκλειστικές φωτογραφίες

Περίπου 50 παράνομοι μετανάστες από Σομαλία, Άγιο Δομίνικο, Κουβέιτ και Ιράκ, κατέφθασαν χθες αργά το βράδυ στη Χίο με μια φουσκωτή βάρκα από τα παράλια της Τουρκίας.
Το Off the Record εξασφάλισε κάποιες αποκλειστικές φωτογραφίες.
Οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί στα υπόλοιπα νησιά όμως κάτι τέτοιο δε φαίνεται να ισχύει για την Χίο, και μολονότι η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ, νέες ροές αναμένονται με την βελτίωση του καιρού όπως και πέρσι.
Ο διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών συνεχίζει επίσης να βρίσκεται σε ομιχλώδες τοπίο και στην πραγματικότητα κανείς δεν γνωρίζει εάν τηρούνται οι κανόνες του διεθνούς δικαίου ή όχι.
Στο μεταξύ στην γειτονική Ιταλία αλματώδη αύξηση παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα οι προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές από τα βόρεια παράλια της Αφρικής.
Μάλιστα ένα ειρωνικό γεγονός συνέβη πριν λίγες μέρες όταν 1.500 μετανάστες από Αφρικήαναγκάστηκαν να ταξιδέψουν δύο επιπλέον μέρες στη θάλασσα καθώς οι ίδιοι ηγέτες που πιέζουν όλες τις χώρες να είναι ευαίσθητες στο μεταναστευτικό θέμα, δεν τους δέχθηκαν στο λιμάνι της Σικελίας λόγω των αυστηρών μέτρων ασφαλείας για τη σύνοδο της G7.

Φωτογραφία: Daily Mail.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις