Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Το ΛΑΘΟΣ να δείξουν εμπιστοσύνη σε Τούρκο το πλήρωσαν με την ζωή τους.

Το ΛΑΘΟΣ να δείξουν εμπιστοσύνη σε Τούρκο το πλήρωσαν με την ζωή τους.


- Στρατιώτης Σοφοκλέους Μιχάλης απο τα Κούκλια. ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ στις 9-4-1976 σε φυλάκιο του Αγίου Κασσιανού απο Τούρκο σκοπό. Εισήλθε παρά τις απαγορευτικές διαταγές για να προσφέρει τσιγάρο στον Τούρκο σκοπό.

- Στρατιώτης Γεωργίου Χριστάκης απο το Πραστείο. ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ στις 21-9-1982 σε φυλάκιο του Καιμακλίου απο Τούρκο σκοπό ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ.

- Στρατιώτης Τρύφωνος Τρύφωνας απο τα Λαγουδερά. ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ στις 18-12-1983 σε φυλάκιο του Αγίου Κασσιανού απο Τούρκο σκοπό ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ.

- Στρατιώτης Χαραλάμους Χαράλαμπος απο την Ξυλοφάγου. 
ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ στις 28-5-1988 σε φυλάκιο της Αθηένου απο Τούρκο Υπαξιωματικό. Προσέτρεξε σε βοήθεια γειτονικής οικογένειας στο σπίτι της οποίας εισήλθε ο Τούρκος Υπαξιωματικός.

- Λοχίας Ευαγόρου Ευαγόρας απο το Παλιομέτοχο. ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ τισ 31-7-1988 σε φυλάκιο του Αγίου Κασσιανού απο Τούρκο οπλίτη. Εισήλθε παρά τις απαγορευτικές διαταγές για να δώσει μικρό ραδιόφωνο σε Τούρκο σκοπό.

- Στρατιώτης Κλεοβούλου Αθανάσιος απο το Ζακάκι. ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ στι; 8-4-1993 σε φυλάκιο τηε περιοχής Καιμακλίου απο Τούρκο σκοπό. Εισήλθε παρά τις απαγορευτικές διαταγές για να δώσει κονιάκ σε Τούρκο σκοπό.

- Στρατιώτης Παναγή Στέλιος απο το Γέρι. ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ στις 3-6-1996 σε φυλάκιο της περιοχής Αγίου Ανδρέα απο Τούρκο σκοπό. Εισήλθε παρά τις απαγορευτικές διαταγές.

Οι πιο πάνω στρατιώτες δολοφονήθηκαν άνανδρα από τους τούρκους στην Γραμμή Κατάπαυσης του Πυρός που λανθασμένα ονομάζεται διαχωριστική, κόκκινη, πράσινη ή οτιδήποτε άλλο.

Στα πιο πάνω παραδείγματα προστίθενται και η δολοφονία του συνταξιούχου πυροσβέστη Πέτρου Κακουλλή στην ΓΚΠ από τούρκους στρατιώτες στις 13 Οκτωβρίου 1996, ενώ άοπλος μάζευε σαλιγκάρια. Οι δολοφονίες των άοπλων επίσης διαδηλωτών Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού είναι γνωστές και αναδεικνύουν την «ανδρεία» που διακατέχει τους τούρκους να δολοφονούν άοπλους διαδηλωτές και στρατιώτες .

Τρεις από τους πιο πάνω στρατιώτες εισήλθαν στην ουδέτερη ζώνη για να προσφέρουν τσιγάρο ο ένας, ραδιοφωνάκι ο άλλος και κονιάκ ο τρίτος. Όλοι οι στρατιώτες πέθαναν από ακατάσχετη αιμορραγία αβοήθητοι αφού οι τούρκοι απαγόρευαν στους κυανόκρανους να τους μετακομίσουν στο νοσοκομείο.

Κούλα Αντωνίου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις