Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Το Πεντάγωνο δήλωσε τον «σημαντικό ρόλο» της Ρωσίας στη Συρία

© AP Photo / Charles Dharapak, Αρχείο Το κτίριο του Πενταγώνου. Φωτογραφία αρχείου
WASHINGTON 9 Ιουνίου – RIA Novosti. Το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών εκτιμά το ρόλο της Ρωσίας στη Συρία, λόγω των επαφών της με τις αρχές
και ελπίζει ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να μεταφέρει στους συμμάχους της  την  θέση της Ουάσιγκτον, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζεφ Ντέιβις.
Την Παρασκευή ο  Davies σχολίασε ένα περιστατικό που συνέβη την προηγούμενη ημέρα στο νότιο τμήμα της Συρίας, όπου ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ επέφερε πλήγμα στις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις που, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, απείλησαν  τους συμμάχους.
«Η Ρωσία έπαιξε πολύ χρήσιμο ρόλο, και, νομίζω, ότι η ηρεμία που βλέπουμε ( από πολλές απόψεις επιτυγχανεται ) χάρη στις προσπάθειές της» –  δήλωσε ο Davies στους δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ δεν έχουν  επαφές με την κυβέρνηση της Συρίας και τους σχηματισμούς που  την υποστηρίζουν, επομένως, η Αμερικανική στρατιωτική έκκληση προς τη Ρωσία ήταν  «να δώσει εκείνη  το μήνυμα». Σύμφωνα με τον ίδιο, σε σχέση με το  περιστατικό μεταξύ των Ρώσων  και των Αμερικανών αξιωματικών «υπήρξαν πολλές επαφές, ακόμα και σε υψηλό επίπεδο».
«Ελπίζουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί» – πρόσθεσε  ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
Ο Davies τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα επιτεθούν μόνο  εναντίον των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους *, ωστόσο είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν  βία για λόγους αυτοάμυνας.
Υπενθύμισε ότι αυτός ήταν ο λόγος των επιθέσεων  σε φιλο κυβερνητικές  δυνάμεις  κοντά στην  At-Tanf
Χθες ο ο συνασπισμός  υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έπληξε ήδη το τρίτο χτύπημα σε φιλοκυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία.
Η  Μόσχα τις εν λόγω δράσεις τις χαρακτήρισε  «παραβιάσεις  του  διεθνούς  δικαίου » και την κυριαρχία της Αραβικής χώρας. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε την άποψη ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί επέφεραν πλήγμα σε εκείνους που αγωνίζονται εναντίον των τρομοκρατών.
* Η τρομοκρατική ομάδα απαγορεύτηκε στη Ρωσία.
Εξέλιξη της κατάστασης – σε ένα ειδικό πρόγραμμα του RIA Novosti «Ο πόλεμος στη Συρία [1]» >>
References [ βιβλιογραφικές αναφορές]  Война в Сирии
   ( https://ria.ru/syria/ )
https://ria.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις