Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Πόλεμος ανακοινώσεων Μαξίμου - ΝΔ για τον Καμμένο

Μετά τις δηλώσεις Κικίλια το Μαξίμου προκάλεσε τη ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του υπουργού Άμυνας. Η αξιωματική αντιπολίτευση απάντησε σε υψηλούς τόνους και η κυβέρνηση έδωσε συνέχεια στον πόλεμο ανακοινώσεων

Στο κόκκινο η αντιπαράθεση κυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία με μήλον της έριδος τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού εξέδωσε νέα ανακοίνωση  για την υπόθεση του Πάνου Καμμένου, μέσω της οποίας ζητείται από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη είτε να απαντήσουν με ονόματα είτε θα επιβεβαιώσουν πως είναι εντολοδόχοι ύποπτων συμφερόντων.

"Περιμένουμε να μας πουν αν υπάρχει συγκεκριμένος επιχειρηματίας, που φέρεται να εμπλέκεται με την υπόθεση του Noor1 και τον οποίον θέλουν να υπερασπιστούν" σημειώνει το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.

Παράλληλα καταλήγοντας η ανακοίνωση τονίζει: "Μέχρι τότε ας μη νομίζουν ότι θα καταφέρουν να κρυφτούν πίσω από «αποκαλυπτικά» πρωτοσέλιδα των συμφερόντων που στηρίζουν και κατ’ εντολήν των οποίων ενεργούν".

Νωρίτερα, η κυβέρνηση προκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση μομφής. Ειδικότερα, κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για νέα προσπάθεια πολιτικής αποσταθεροποίησης, μετά τη συμφωνία στο Eurogroup, σημειώνοντας ότι "εδώ και μία εβδομάδα προσπαθεί (σ.σ. η ΝΔ) να δημιουργήσει εντυπώσεις με μισόλογα και υπονοούμενα, στοχοποιώντας μεθοδευμένα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, γύρω από τη βρώμικη υπόθεση του Noor1, που οψίμως ανακάλυψε".

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι η ΝΔ και ο πρόεδρός της θα πρέπει να απαντήσουν:

1. Γιατί ακριβώς κατηγορούν τον υπουργό Άμυνας;
2. Εναντίον ποιου στρέφεται η υποτιθέμενη σκευωρία για την οποία κάνουν λόγο στη ΝΔ;
3. Γιατί δεν μιλάνε ανοιχτά; Γιατί δε λένε ονόματα;
4. Υπάρχει μήπως συγκεκριμένος επιχειρηματίας που φέρεται να εμπλέκεται και να θίγεται;
5. Μήπως τελικά η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, αντ’ αυτού ή κατ’ εντολήν του, εκτελεί συμβόλαιο πολιτικής εξόντωσης του υπουργού, που έπραξε το μεγάλο ατόπημα να προτρέψει όποιον ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία, να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη;

Έτσι, η κυβέρνηση προκαλεί τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της να καταθέσουν άμεσα πρόταση μομφής και σημειώνουν ότι "στη Βουλή θα υποχρεωθούν να μιλήσουν με ονόματα, ώστε να πληροφορηθεί και ο ελληνικός λαός".

ΝΔ: Πανικός του Τσίπρα να καλύψει τον συνέταιρό του

Στην εν λόγω πρόκληση η ΝΔ έδωσε αιχμηρή απάντηση,  κάνοντας λόγο για "αγωνία" και "πανικό".
Η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για προσπάθεια "συσπείρωσης" των βουλευτών της κυβέρνησης και σημειώνει ότι όλα θα έρθουν στο φως, χαρακτηρίζοντας τον υπουργό Άμυνας "βαρύτατα εκτεθειμένο".

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ

"Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία και τον πανικό του κ. Τσίπρα να καλύψει τη σκανδαλώδη συμπεριφορά του κυβερνητικού συνεταίρου του. Ας μην έχει τόσο άγχος κι ας μην βιάζεται να συσπειρώσει τους βουλευτές του πίσω από τον βαρύτατα εκτεθειμένο υπουργό εθνικής άμυνας. Οσο κι αν το φοβούνται όλα θα έρθουν στο φως".

Επίθεση Κικίλια στον Καμμένο

Νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης ο Βασίλης Κικίλιας κλιμάκωσε τη γαλάζια επίθεση κατά του υπουργού Άμυνας και κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι υπάρχει «ηθικά, πολιτικά και κοινωνικά σκανδαλώδης συμπεριφορά» του κ. Καμμένου. Ο Βασίλης Κικίλιας θέτοντας το πολιτικό ζήτημα που αναδεικνύει η ΝΔ, σημείωσε ότι  «τίθεται ένα κρίσιμο ερώτημα: ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να εμπιστεύεται τον κ. Καμμένο ως ΥΕΘΑ της χώρας;»

Κατά την ενημέρωση των  πολιτικών συντακτών ο κ. Κικίλιας απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά της ΝΔ για τις επόμενες κινήσεις της σε ότι αφορά το «μείζον πολιτικό θέμα για τον υπουργό εθνικής άμυνας κ. Κάμμενο», λέγοντας χαρακτηριστικά «ας μείνουμε εδώ για σήμερα» σε ερώτηση για το αν η ΝΔ εξετάζει το ενδεχόμενο πρόταση μομφής κατά του Πάνου Καμμένου.

Ο κ. Κικίλιας εξαπέλυσε συνολική επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου που δεν περιορίστηκε μόνο στο ότι «εμφανίζεται να επικοινωνεί με κατάδικο σε ισόβιο για ναρκωτικά, κρατούμενο στις φυλακές». Συμπεριέλαβε επίσης το ότι ο κ. Καμμένος «κατά παράβαση των στρατιωτικών κανονισμών, χρησιμοποιεί ως πιλότος, πολεμικά ελικόπτερα. Θέτοντας σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές και στρατιωτικό υλικό για το οποίο έχουν πληρώσει οι Έλληνες φορολογούμενοι» και έκανε λόγο για «αλαζονεία, η ανευθυνότητα και η παραβατική συμπεριφορά». Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε ακόμη στην «περιβόητη γραβάτα» λέγοντας ότι «κάθε λογικός και σοβαρός άνθρωπος μπορεί να κρίνει το ήθος και τη στάση του κ. Καμμένου».

Κατά ορισμένες πληροφορίες το θέμα της πρότασης μομφής έχει κλειδώσει και μένει να αποφασιστεί ο χρόνος κατάθεσής της. Παράλληλα πληροφορίες θέλουν το Μοσχάτο βρίσκονται σε αναζήτηση στοιχείων προκειμένου να στοιχειοθετήσουν τις επόμενες κινήσεις τους κατά του Πάνου Καμμένου όχι αποκλειστικά στην υπόθεση του noor1 αλλά στα πεπραγμένα του στο υπουργείο Άμυνας.

Ερώτηση για την πτήση Καμμένου

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, με αφορμή βίντεο που τον δείχνει να επιβιβάζεται σε στρατιωτικό ελικόπτερο και να κάθεται στη θέση του συγκυβερνήτη, κατέθεσαν ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Οι κύριοι Γεωργιάδης και Δημοσχάκης τονίζουν πως η συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Άμυνας ως συγκυβερνήτη πτήσεων, "αποτελεί σαφή παραβίαση των Κανόνων Ασφαλείας Πτήσεων και των Σχετικών Διαταγών", καθώς υφίστανται σοβαροί κίνδυνοι για τη ζωή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και των Ελλήνων πολιτών σε περίπτωση ατυχήματος. Παράλληλα, επισημαίνουν ότι "οι ενέργειες του κ. Καμμένου δημιουργούν πρόβλημα και στην καλλιέργεια πνεύματος πειθαρχίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών, που βλέπουν προκλητικά να αγνοούνται και να καταπατούνται από την πολιτική ηγεσία βασικές αρχές και κανόνες που οι ίδιοι αγωνίζονται καθημερινά να τηρούνται απαρέγκλιτα".


Πηγή: http://www.greek-inews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις